Dodaj do ulubionych

Kasze i Bebiko GR

IP: *.* 22.09.02, 18:34
Mam pytanie dotyczące diety niemowlaka. Czy kasze (gryczana, jaglana) zawierają gluten. Czy można je podawać 7-miesięcznym dziciom? I czy Bebiko GR też jest bezglutenowe? Liczę że mi pomożecie. PozdrawiamMałgosia_SL
Obserwuj wątek
    • Gość: Yoanka Re: Kasze i Bebiko GR IP: *.* 22.09.02, 19:59
      Gluten występuje w pszenicy, jęczmieniu, życie i owsie.Nie można jeść: mąki pszennej, żytniej, razowej i orkiszu pieczywa i ciast (pszennego, żytniego i razowego) opłatka wigilijnego i komunijnego makaronów pszennych i razowych kaszy jęczmiennej, pęczaku, mannej, kuskus pasztetów, parówek (do których w procesie produkcji dodawana jest bułka) kawy zbożowej płatków jęczmiennych, owsianych produktów zawierających skrobię pszenna (nie oczyszczona z glutenu)lub syrob skrobiowy czy skrobię modyfikowaną przygotowane na jej bazie niektórych alkoholów: piwo (powstaje ze słodu z jęczmienia), wódek (żytnich) Można jeść: pieczywo bezglutenowe (pieczone (producenci)i chrupkie) makarony bezglutenowe (gotowe makarony (producenci) makarony ryżowe) kaszę kukurydzianą, gryczaną, jaglaną, ryż płatki ryżowe, kukurydziane proso kleik ryzowy mąka ziemniaczana, ryżowa, gryczana, tapiokowa, kukurydziana, skrobia kukurydziana gotowe ciastka bezglutenowe słodycze które w swoim składzie nie mają mąki pszennej i jej przetworów Małgosiu, a wydaje Ci się, że kasza jaglana i gryczana są zbyt gruboziarniste jak dla malucha, który nie potrafi jeszcze gryźć.Joanka :hello:
    • Gość: Dragon Re: Kasze i Bebiko GR IP: *.* 22.09.02, 20:22
      Witam :hello:My używamy mleczka Bebiko od dawna i nie zauważylismy jakichś nieprawidłowości, przynajmniej po nim nasz Pawełek nie wymiotował . Teraz Pawełek ma prawie 8 miesięcy i uzywamy mleczka Bebiko 2 GR ( mnie samemu także smakuje ).Niestety jest gluten w tym mleczku.Polecam strokę http://www.nutricia.com.pl/html/produkty.htmlhttp://www.milupa.com.pl/Pozdrawiam Dragon ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka