Dodaj do ulubionych

Katar - podpowiedzi

IP: *.* 04.11.02, 08:48
Bardzo Was proszę o podpowiedzi. Mój synek (15 msc.) już od ponad tygodnia ma katar. Nic mu nie przechodzi. Najgorzej jest w nocy, nad ranem. Myślałam, że to może wina ciepłego pomieszczenia, kaloryferów, roztocza, kurz, pleśń. Wysprzątane, wymyte, kwiaty wyniesione, zasłony i firanki ciągle mokre, nawilżacz na noc, temp. tak gdzieś koło 19 stopni, ale ciągle nic nie pomaga. Jedynie krople nasivin jakoś sobie radzą, ale je można stosować tylko trzy dni, więc oszczędzam i tylko jak jest krytycznie używam. Synek jest alergikiem stąd podejrzenie, że może kurz czy pleśń, ale wcześniej tak nie było nigdy. Owszem miał jakieś katarki, przeziębienia, ale teraz oprócz kataru nic więcej. A jest to taki katar jasny, mało lejący i niestety bardzo zatykający. Nie może jeść, a cycuś to udręka bez kropli. Proszę Was o podpowiedzi, jak mogę pomóc synkowi. Może ktoś mi doradzi jakiś lek homeopatyczny, albo jakąś metodę. Lekarze specjalnie nie pomagają. Czekam na Was i Wasze mądrości. Dzięki.Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: goskax Re: Katar - podpowiedzi IP: *.* 04.11.02, 12:46
      Magda...jakiś czas temu temat ten był juz "wałkowany " Mamy podsuwały sporo pomysłów. Póki co, w pokoiku malucha przy łóżeczku połóż rozdrobniony czosnek. Mój Piotrus dzięki temu przesypiał noce. A pod nosek maść majerankowa. Pozdrawiam
    • Gość: kn Re: Katar - podpowiedzi IP: *.* 04.11.02, 13:01
      Magdo,na pewno przeszukaj forum pod kątem kataru - temat pojawiał się wielokrotnie, a w nim wiele sprawdzonych sposobów;na bazie własnych doświadczeń polecam Ci:- krople homeopatyczne Euforbium Compositum (rewelacyjne, nie drażnią śluzówki, można stosować dłużej niż 3 trzy dni, nawet u malutkich dzieci)- Olbas Oil - kropelka wlana do nawilżacza (najlepiej do tzw. kominka)- woda morska w aerozolu lub sól fizjologiczna na rozrzedzenie wydzieliny + odciąganie gruszkąPozdrawiam serdecznieKasia
    • Gość: danuta Re: Katar - podpowiedzi IP: *.* 05.11.02, 13:03
      Magdo, może warto spróbować akupresury. Daje efekty przy wytrwałym stosowaniu, nie jest to metoda tak szybka jak tabletka czy krople, ale efekt jest bardziej długotrwały. Moja córka często chorowała, miała stwierdzoną astmę i brała dużo wziewnych leków. Aktualnie o astmie zapomniała, jest co prawda alergikiem, ale jedyny objaw to niewielki katar sienny w okresie pylenia. Poczytaj na ten temat www.akupresura.prv.pl i pomyśl o tym. Możesz próbować robić sama zabiegi (tylko delkatnie) a jeśli się boisz, to może znajdziesz kogoś kto się na tym zna. Warto spróbować to nie zaszkodzi.PozdrawiamDanuta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka