IP: *.* 05.12.02, 09:49
Czy ktoś może używał miodu leczniczego potrójnie uszlachetnianego z leśnej pasieki z Puszczy Białowieskiej. Ulotka głosi o rewelacyjnych zaletach tego miodu. Działanie przeciwzapalne, bakterobójcze, wspomaga organizm, dobre skutki w leczeniu alergii. Podpowiedzcie czy macie jakieś doświadczenia. Ja dopiero zaczełam małej to podawać.
Obserwuj wątek
    • Gość: IlonaD Re: Miodek IP: *.* 10.12.02, 12:48
      Cześć Mirella,napiszę Ci co mi wiadomo o miodzie.Otóż czytałam w paru żródłach,że nie można dawać małymdzieciom miodu(do 3 lat)moja pediatra,młoda kobieta mówi to samo,ale kobieta ze szkoły rodzenia(lat ok. 50)twierdzi inaczej;pomimo tego,iż on dobrze wpływa na zaparcia i by należało podawać go dzieciom.Zawiera on bowiem jakies związki,które są niezwykle niebezpieczne dla małych dzieci a dorosłemu nic nie zrobią. Nie wiem ile Twoja córeczka ma lat,ale byłabym ostrożna.Jeżeli chcesz to znajdę Ci ten artykuł.Pa Ilona.
    • Gość: mamazuczka Re: Miodek IP: *.* 10.12.02, 13:40
      Mirelko, ja wiem, że miód - podobnie jak inne pochodne preparaty - jest alergizujący (ze względu chyba na pyłki oraz propolis, który silnie uczula). Dlatego należy raczej ostrożnie podawać go małym dzieciom.pozdrawiam :hello:mama Zuczka
      • Gość: Mirella Re: Miodek IP: *.* 11.12.02, 15:12
        Dzięki bardzo, kosnultowałam to z lekarzem, owszem uczulać może, ale z ostrożnością mogę jej w małych ilościach podawać. Czytałam o zbawiennej mocy miodu w "Twoim dziecku", a jestem na skraju wyczerpania psychicznego. Moja Ola przestała odpowiadać na tradycyjne leki, a katar i gorączka powraca do niej co dwa tygodnie. Ona jest małym alergikiem, i te wirusówki to koszmar. Miałam tylko nadzieję że ktoś ma pozytywne doświadczenia z miodem. Dzięki za podpowiedzi.
    • Gość: undp Re: Miodek-mieszkam w Białowieży IP: *.* 11.12.02, 23:56
      Hej, Moja rodzina zajmuje się pszczelarstwem ze dwa pokolenia, a nie słyszałam, żeby miód można było uszlachetnić. Można użyć skutecznej reklamy, żeby produkt lepiej sprzedać... Sama znam kilkudziesieciu ludzi zajmujących się pszczołami tu w okolicy, a z czystym sumieniem poleciłabym Ci kilku... Napisz, kto jest producentem tego "miodu leczniczego potrójnie uszlachetnianego". kilka uwag na marginesie:- faktycznie miód bardzo alergizuje i trzeba z nim ostrożnie; przynajmniej do skończenia przez malucha 1 roku; -pierwszy miód jaki podasz dziecku powinien być lekki, tzn. nie spadziowy, wrzosowy, czy ciemny. Najlepszy byłby lipowy, wielokwiatowy;-miód naturalnie krystalizuje po kilku tygodniach, jeżeli tego nie robi to: albo go "uszlachetniono", albo przegrzano. Nie ma wtedy żadnych wartości odżywczych,-najwięcej wartości odżywczych, zwąłszcza uodparniających ma nie miód a pyłek,gdyby były jakieś pytania to po konsultacjach z fachowcami odpowiem.pozdrawiam Jewka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka