Dodaj do ulubionych

Sanatorium...............

IP: *.* 11.12.02, 15:09
Mam pytanie: powiedzcie mi mamy, jak to się załatwia? Te wszystkie formalności? Do jakiego lekarza się udać? A co potem? Mam wniosek i nie wie, co dalej?KIKA
Obserwuj wątek
    • Gość: 2412 Re: Sanatorium............... IP: *.* 12.12.02, 23:32
      Witaj Niedawno Wysyłałam moje dziecko do Snatorium więc orientuje sie nieco. Na początku musisz pójść do swojego lekarza rodzinnego. To on wypisuje wniosek.(Druki powinien mieć- jeżeli nie to trzeba je pobrać z Kasy chorych). Następnie musisz mieć zrobione podstawowe badania laboratoryjne. Jeżeli to już masz, wypisany wniosek wraz z wynikami badań trzeba zanieść do Kasy chorych. Tam powiinw być odpowiednia skrzynka na wnioski. Na odpowiedź czekasz ok 2-3 miesięcy. Kasa chorych rozpatruje wniosek i najpóżniej ok.1 miesiąca przed wyjazdem powinni dać odpowiedź. tj gdzie i kiedy macie się stawić. Jeżeli nie skorzystasz z zaproponowanego miejsca i terminu tracisz automatycznie prawo do leczenia sanatoryjnego na okres 2 lat. Osoba opiekująca się nieletnim płaci za pobyt. W tym roku płaciliśmy ok. 50 zł. za dobę(razem z wyżywieniem)Życzę powodzenia w załatwianiu :sol: Misia
      • Gość: oSka Re: Sanatorium............... IP: *.* 13.12.02, 15:33
        Dziękuję. Teraz jestem już nieco "oświecona" ;)KIKA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka