beania15 12.12.06, 14:01 Moje dziecko chyba ma biegunke!Nie chce jeść,a przy każdym "bączku"leci luźna kupa.Nie wiem co robić!Pomocy!!!!!Co podać jeśc???Jak Powstrzymać tą biegunkę?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eriga Re: Biegunka 12.12.06, 14:05 nie wiem w jakim jest wieku dziecko. Możesz podać smecte, odgazowaną cole. I podawaj mu dużo wody mineralnej aby się nie odwodniło. Zastosuj tez diete. Odpowiedz Link Zgłoś
beania15 Re: Biegunka 12.12.06, 14:13 Zosia ma 16miesięcy.Podaje jej kleik ryżowy,ugotowałam chudy schab i ryż na miękko,a smecty wypiła tylko troszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
eriga Re: Biegunka 12.12.06, 14:18 nie dawaj mięsa. Ugotuj kisiel lub budyń na wodzie. Dawaj chrupki kukurydziane i suchary. Ugotuj ryż na wodzie i podawaj z tartym jabłkiem lub sam. Do picia możesz podać herbate miętową. Odpowiedz Link Zgłoś
julasek06 Re: Biegunka 12.12.06, 14:27 Ja na twoim miejscu poszlabym z mala do lekarza. Zrob posiew kalu na bakterie, oraz badanie na rotawirusa. To malutkie dziecko, wiec pilnuj by sie nie odwodnilo. Jestem na biezaco z biegunkami bo moja coreczka miala ja przez prawie 2 tygodnie. Powodem byla paskudna bakteria na ktora pomogl bactrim. Profilaktycznie mozesz dawac jej 1 kapsulke lacidofilu, oraz przepajaj ja Hipp ORS. Nie dawaj jej sokow ani owocow bo one dodatkowo rozluzniaja stolce. Do jedzenia najlepsza jest gotowana marchew z ziemniakiem lub ryzem. Odpowiedz Link Zgłoś
eriga Re: Biegunka 12.12.06, 14:31 Jabłko w kawałkach podaje się przy zaparciach a starte właśnie przy luznych kupach. Odpowiedz Link Zgłoś
julasek06 Re: Biegunka 12.12.06, 14:41 eriga napisała: > Jabłko w kawałkach podaje się przy zaparciach a starte właśnie przy luznych kup > ach. A co to za roznic czy starte czy w kawalkach. Maly brzuszek tego nie rozroznia Jesli juz to jablko gotowane, ale przy biegnkach jedyne owoce jaki mozna podawac to gotowane jagody ze skrobia ziemniaczana. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.olowiak1 Re: Biegunka 12.12.06, 15:35 Podaj dwa razy dziennie LACIDOFIL lub LAKCID ale nie podawaj jabłka i coli. dużo picia tylko nie soków owocowych a do jedzenia marchewke ryż albo zupe mrchwianke.A jakbyś miała tabletki leremid to daje się po każdym lużnym stolcu pól tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
ag112 Re: Biegunka 13.12.06, 10:18 Mój synek również ma 16 miesięcy. U nas sprawdził się i to wielokrotnie jedynie ENTEROL. Ani Lakcid, ani lacidofil nie skutkowały. Ja gotowałam kompot z czarnych jagód i kompot z jabłek. Kisiel, chrupki kukurydziane też podawałam. Żadnych soczków, mleka, serków. Odpowiedz Link Zgłoś