IP: *.* 23.01.03, 09:51
Czy dziecku urodzonemu w terminie trzeba skontrolować u okulisty wzrok przed ukończeniem 3 miesięcy? Nie ma żadnych nieprawidłowości, tylko po prostu tak mi się obiło o uszy. Wiem, że wcześniaczki mają zalecane wizyty u specjalistów, specjalistów co z dziećmi terminowymi?PozdrawiamMagda z Martynką
Obserwuj wątek
    • Gość: MariolaP Re: Okulista IP: *.* 23.01.03, 13:40
      Przyłączę się do pytania Magdy czy terminowo urodzone dzieciaki powinny być badane przez okulistę. Moja córeczka skończyła 15 mies. i ostatnio zaniepokoił mnie fakt mrużenia przez nią oczu. Nie wiem czy to jej kolejny "wymysł" - wcześniej przd mrużeniem ciągnęła sobie powieki, a jeszcze wcześniej zgrzytała zębami. Wydaje mi się że widzi dobrze ponieważ w książeczkach pokazuje najmniejsze zwierzątka i inne znane jej szczegóły. Dodam jeszcze że nikt w mojej i męża najbliższej rodzinie nie miał kłopotów ze wzrokiem.Może ktoś miał podobne doświadczenia???Mariola i Julcia
    • Gość: magdasmorag Re: Okulista IP: *.* 27.01.03, 12:55
      Dziś byłam u okulisty w swojej sprawie i przy okazji zapytałam o badania dzieciaczków. Otóż zaleca się (choć nie jest to badanie obowiązkowe – myślę, że z braku funduszy) zbadać wzrok po 4 miesiącu życia, aby wykluczyć ewentualne wady wrodzone oraz by sprawdzić, czy wzrok rozwija się odpowiednio do wieku. Także za miesiąc wybierzemy się z Martynką do okulisty. PozdrawiamMagda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka