Gość: papużka IP: *.* 26.01.03, 22:46 Chciałam się zapytać , czy wszystkie dzieci mogą otrzymywać fluor - przeciwko próchnicy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ika Re: fluor- przeciw próchnicy IP: *.* 26.01.03, 22:50 Papużko,absolutnie nie!!!!najpierw musisz sprawdzić, jaka jest zawartość fluoru w wodzie w waszej okolicy. Nadmiar fluoru jest szkodliwy. A zawartość fluoru w wodzie z różnych miejsc jest różna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agram Re: fluor- przeciw próchnicy IP: *.* 28.01.03, 13:01 Witam!Stomatolodzy nie chcą zapisywać fluoru dla dzieci, twierdząc, że tak naprawdę nikt nie wie ile jest go w wodzie, a w jakiej ilości dostarczany jest z pozywieniem. Twierdza, ze lepiej leczyc pruchnice u dzieci niz chorobe powstala z nadmiaru fluoru w organizmie (nie pamietam jak sie ona nazywa). Pediatrzy zapisuja fluor troche chetniej.Walczylam z pruchnica u mojej dzis 6 laeniej corki od 3 lat. Lepiej lakierowac dziecku zeby (nawet jezeli jest ich niewiele). Po dwoch latach ciezkich prob moje dziecko dzis bez wiekszych oporow chodzi do dentysty.PozdrawiamAgnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agram Re: fluor- przeciw próchnicy IP: *.* 28.01.03, 13:08 Witam!Stomatolodzy nie chca zapisywac fluoru dla dzieci, twierdzac, ze tak naprawdę nikt nie wie ile jest go w wodzie, a w jakiej ilosci dostarczany jest z pozywieniem. Twierdza, ze lepiej leczyc pruchnice u dzieci niz chorobe powstala z nadmiaru fluoru w organizmie (nie pamietam jak sie ona nazywa). Pediatrzy zapisuja fluor troche chetniej.Walczylam z pruchnica u mojej dzis 6 letniej corki od 3 lat. Lepiej lakierowac dziecku zeby (nawet jezeli jest ich niewiele). Po dwoch latach ciezkich prob moje dziecko dzis bez wiekszych oporow chodzi do dentysty.PozdrawiamAgnieszka Odpowiedz Link Zgłoś