Dodaj do ulubionych

fluor- przeciw próchnicy

IP: *.* 26.01.03, 22:46
Chciałam się zapytać , czy wszystkie dzieci mogą otrzymywać fluor - przeciwko próchnicy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ika Re: fluor- przeciw próchnicy IP: *.* 26.01.03, 22:50
      Papużko,absolutnie nie!!!!najpierw musisz sprawdzić, jaka jest zawartość fluoru w wodzie w waszej okolicy. Nadmiar fluoru jest szkodliwy. A zawartość fluoru w wodzie z różnych miejsc jest różna.:hello:
    • Gość: agram Re: fluor- przeciw próchnicy IP: *.* 28.01.03, 13:01
      Witam!Stomatolodzy nie chcą zapisywać fluoru dla dzieci, twierdząc, że tak naprawdę nikt nie wie ile jest go w wodzie, a w jakiej ilości dostarczany jest z pozywieniem. Twierdza, ze lepiej leczyc pruchnice u dzieci niz chorobe powstala z nadmiaru fluoru w organizmie (nie pamietam jak sie ona nazywa). Pediatrzy zapisuja fluor troche chetniej.Walczylam z pruchnica u mojej dzis 6 laeniej corki od 3 lat. Lepiej lakierowac dziecku zeby (nawet jezeli jest ich niewiele). Po dwoch latach ciezkich prob moje dziecko dzis bez wiekszych oporow chodzi do dentysty.PozdrawiamAgnieszka
    • Gość: agram Re: fluor- przeciw próchnicy IP: *.* 28.01.03, 13:08
      Witam!Stomatolodzy nie chca zapisywac fluoru dla dzieci, twierdzac, ze tak naprawdę nikt nie wie ile jest go w wodzie, a w jakiej ilosci dostarczany jest z pozywieniem. Twierdza, ze lepiej leczyc pruchnice u dzieci niz chorobe powstala z nadmiaru fluoru w organizmie (nie pamietam jak sie ona nazywa). Pediatrzy zapisuja fluor troche chetniej.Walczylam z pruchnica u mojej dzis 6 letniej corki od 3 lat. Lepiej lakierowac dziecku zeby (nawet jezeli jest ich niewiele). Po dwoch latach ciezkich prob moje dziecko dzis bez wiekszych oporow chodzi do dentysty.PozdrawiamAgnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka