Dodaj do ulubionych

wybroczyny

IP: *.* 26.01.03, 23:09
Witam drogie emamymoże wy też spotkałyście się z czymś takim i powiecie mi co to mogło być.Półtora tygodnia temu mój synek (2 i pół miesiąca) miał przepisane zastrzyki z hydrokortyzonu. Mały dostał jeden zastrzyk wieczorem i było dobrze, a drugi dostał rano i po tym zastrzyku jak już się uspokoił i odłorzyłam go do łóżeczka, zrobił się strasznie blady, aż przeźroczysty, a na nóżkach pojawiły się dziwaczne plamki (właściwie to wcale nie wiem czy to miało coś wspólnego z tymi zastrzykami). Zadzwoniłam do lekarza, on przyszedł, stwierdził że to są wybroczyny i skierował nas do szpitala. W szpitalu powiedzieli, że podejrzewają małopłytkowość, ale na szczęście po zrobieniu wszystkich badań wykluczyli tą chorobę. Na następny dzień te wybroczyny zaczęły już powoli znikać, a po kilku dniach nie było ich wcale.Byliśmy w tym szpitalu w sumie 10 dni (doszło zapalenie oskrzeli), ale do końca żaden lekarz nie potrafił mi powiedzieć skąd się te wybroczyny wzięły. A mi to nie daje spokoju, ciągle się zastanawiam co to mogło być i czy lekarze czegoś nie przeoczyli.Powiedzcie mi czy ktoś z was spotkał się z czymś takim?A może chociaż wiecie gdzie mogłabym w internacie znaleźć informacje na ten temat?pozdrawiamZarka
Obserwuj wątek
    • Gość: arad Re: wybroczyny IP: *.* 28.01.03, 09:17
      ZarkaNa co twojemu synkowi były dawane zastrzyki z hydrokortyzonu?Piszesz że robione były wszystkie badania czyli jakie?Ciekawa zagadka medyczna trzeba pogłówkować, może coś się wymyśli... Więcej danych!!Psotka :bic:
    • Gość: olasek2000 Re: wybroczyny IP: *.* 29.01.03, 22:38
      Hydrokortyzon miał przepisany na zapalenie krtani, które podobno miał. Badania miał z krwi: morfologia (E-3.54M/ul; Hb-11,3g/dł; Hct-32,2%; MCV-90,9fl; L-10,7k/l; LYM-58,7%; MID-9,1%; GRAN-32,2%; PLT-598k/ul) CRP-3,8 mg/dłfibrynogen-271mg/dłczas k-k 35s.wskaźnik protrąbinowy: 96%INR 1,06D-diamery: pon.500ng/mlMi te wyniki kompletnie nic nie mówią, ale na karcie inform. pisze że parametry układu krzepnięcia są w normie.Poza tym miał analizę moczu, wymaz z gardła i z nosa. Mocz jest w porządku, za to w gardle ma candida sp. (ma pleśniawkę), a w nosie jakiegoś gronkowca podobno niegroźnego.No i niby wszystko w porząku, a nikt nie wie skąd te wybroczyny. Mój mąż twierdzi że szukam małemu chorób, ale ja chce tylko wiedzieć jaka była przyczyna.Aha, a tego zapalenia krtani jakoś na drugi dzień nie było widać. w ogóle mały co chwile jest chory (siostrzyczka w przedszkolu) i już 3 razy brał antybiotyki a ma dopiero dwa i pół miesiąca.Jeśli te wyniki pomogą Ci w rozwiązaniu tej zagadki, to będę wdzięczna za każdą informację.Zarka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka