quessta Re: biodacyna....pomocy 16.12.06, 15:57 moj 2,5 miesieczny synek dostał biodacyne w zastrzykach 100ml dziennie i po tym caly czas spi nie wiem co sie dzieje,wybudza sie tylko na juedzenie ale tez je przz sen,czy tak ma byc czy mam sie niepokoic.jak zapytalam [pielegniarke ktora dawala mu zastrzyk stwierdzila ze nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: biodacyna....pomocy 16.12.06, 16:30 Mój mały dostawał jak miał pół roczku.Nie wywoływały one u niego zadnej senności.Być może za duża dawka? Odpowiedz Link Zgłoś
odessa71 Re: biodacyna....pomocy 11.01.07, 01:19 Mój syn miał podawaną biodacynę 2 razy. Tylko ona na niego działa. Jest to antybiotyk, który powinno podawać się tylko w warunkach szpitalnych przez weflon. Odstęp między jedną a drugą kuracją powinnien być ok.1 roku. Jeżeli jest podawany dłużej niż 10dni może uszkodzić nieodwracalnie nerki i słuch. Ja nie znalazłam pielęgniarki, która podjęłaby się podawać go przez zastrzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
asia0212 Re: biodacyna....pomocy 16.12.06, 19:33 Moje dzieci często były senne w czasie choroby.Może też zależy na co chory jest Twój dzidziuś. Odpowiedz Link Zgłoś
lena691 Re: biodacyna....pomocy 11.01.07, 09:35 My pilismy te biocacynę zamiast zastrzyków. Lekarka nam tak kazała. Oprócz zwiększonego apetytu nic nie zauważyłam. U nas miała wzmocnić organizm po zapaleniu płuc Odpowiedz Link Zgłoś