bomaki 16.12.06, 21:46 Mój synek ma krótkie włoski i wyraźnie widać jak suchą ma skórę głowy, coś jak skorupa. Włosków ma w ogóle niewiele i jaśniutkie. Może ktoś coś doradzi, czym to smarować, jak zapobiegać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bara4122 Re: sucha skóra gowy u 3-latka 16.12.06, 22:41 Natłuszczaj oliwką lub salicydolem, pół godz - godz. przed myciem głowy.Skóra jest nawilżona a raczej natłuszczona, ale niestety włoski też, tylko moje dziewczyny mają dość długie. Używam salicydolu a on natłuszcza chyba mocniej i zawsze potem myję główkę 2 razy szamponem bo rano włoski są jakby tłuste.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bomaki Re: sucha skóra gowy u 3-latka 17.12.06, 09:59 Dziękuję. Tak włąśnie zamierzałam zrobić z oliwką. A ten salicydol to krem? Na receptę? Lepszy od oliwki? Odpowiedz Link Zgłoś
anna7173 Re: sucha skóra gowy u 3-latka 17.12.06, 21:52 Hej! Przede wszystkim dobrze płucz główkę po umyciu. Mieliśmy podobny problem. Mój synek (3 latka) niedawno miał na główce tak jakby ciemieniuchę - żółtawe strupki. Moja koleżanka fryzjerka podpowiedziała mi żeby używać jak najmniej szamponu i dobrze płukać główkę. Teraz płuczemy obficie prysznicem i problemu nie ma. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
bara4122 Re: sucha skóra gowy u 3-latka 17.12.06, 21:57 Salicydol to taki tłusty płyn podobny do oliwki, tylko zawiera bodajże spirytus salicylowy, pomaga na ciemieniuchę.Moje dziewczyny miały takie suche, bezbarwne płaty, wyglądało jak łupież. Stosuję go tak raz w miesiącu, jest bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
bomaki Re: sucha skóra gowy u 3-latka 18.12.06, 21:08 Dzięki. Każda rada się przyda. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś