Gość: mamaOlka IP: *.* 03.03.03, 13:59 Szczepiłam swojego synka szczepionką przeciwką ospie. W prywatnym gabinecie wraz z badaniem zapłaciłam 200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: be@t@ Re: ospa IP: *.* 03.03.03, 16:15 na tę ospę, której się boimy w razie ataków terrorystów?słyszałam w przychodni rozmowę jakichs ludzi na temat szczepień przeciwko ospie, ale nie mialam odwagi zagaić?a sama jesteś zaszczepiona?pozdrawiam beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilka Re: ospa IP: *.* 03.03.03, 17:19 Wydaje mi się, że chodzi o ospę wietrzną, na czarną chyba nie ma możliwości zaszczepienia MamoOlka czy mieliście jakieś powikłania po tej szczepionce i w jakim wieku zaszczepiłaś swoje dzieciątko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaOlka Re: ospa IP: *.* 05.03.03, 10:13 WITAM, synka szczepiłam dwa lata temu na ospę wietrzną.Sama się nie szczepiłam, ponieważ chorowałam na nią w dzieciństwie. Zaszczepiłam Olka, żeby w razie czego nie zachorował lub zminimalizować objawy ospy (ilość krostek, gorączka itp.)Chociaż był już w pomieszczeniu z dziewczynką z ospą i nie zachorował! I o to właśnie mi chodziło.Nie było żadnych powikłań po szczepieniu, pomimo że dwa tygodnie wcześniej był szczepiony na kleszczowe zapalenie mózgu.Pozdrawiam, chętnie odpowiem na każde pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś