Dodaj do ulubionych

zapalenia oddolne

IP: *.* 07.03.03, 16:58
Od lat wielu cierpie na "zapalenia oddolne".Leczylam sie juz u ho, ho jak wielu ginow.Posiewy niby jalowe. Chlamydii (juz) nie mam.Podmywam sie szarym mydlem, nosze ponczochyzamiast rajstop- troche pomaga. Ale niezupelnie.Nie uszukujmy sie: seks kojarzy mi sie wylaczniez bolem, niestety.Lekarze nieszczegolnie sie tym przejmuja, jedenstwierdzil ze wzruszeniem ramion: obecnie wielekobiet to ma... No i co z tego?Moze to uczulenie????? Co mi jest???Kora
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: zapalenia oddolne IP: *.* 07.03.03, 19:29
      Mialam podobny problem. Okazalo sie ze to bylo uczulenie na wode z kranu. Teraz uzywam szmatki takie jak dla niemowlat, i nie mam problemow. Apologies for bad spelling, but Polish, although my first language is a little difficult for me.Good LuckVigusia
    • Gość: sylwiakrol Re: zapalenia oddolne IP: *.* 08.03.03, 17:53
      Witaj!A próbowałaś płyny do higieny intymnej?Ja też tak miałam,ciągle stany zapalne aż wstydziłam się chodzić do gin.Oczywiście lekarz mi nic nie poradził.Zawsze podmywałam się zwykłym mydłem,ale po przeprowadzce do innego miasta coś się zmieniło.Może to inna woda plus to mydło?Z czasem człowiek uczula się na różne rzeczy.Pozdrawiam.
      • Gość: guest Re: zapalenia oddolne IP: *.* 08.03.03, 19:51
        Probowalam wielu plynow do higieny -nic.Teraz jest znacznie lepiej, ale to nieto co powinno byc...To trwa juz 7 lat!Kora
        • Gość: guest Re: zapalenia oddolne - jeszcze jedno IP: *.* 08.03.03, 19:56
          Jeżeli używacie prezerwatyw to możesz byc uczulona na lateks albo jakiś składnik którym są nawilżane prezerwatywy.danka
    • Gość: guest Re: zapalenia oddolne IP: *.* 08.03.03, 19:55
      A może problem tkwi w twoim mężu/partnerze? Może on powinien się najpierw zbadać, bo może jest coś co tak wpływa na ciebie?danka
    • Gość: knabi Re: zapalenia oddolne IP: *.* 08.03.03, 20:35
      Cześć! Jeśli posiewy jalowe, to faktycznie wygląda na uczulenie. Najpopularniejsze "w tych rejonach" jest na lateks. MOże być także na nasienie, niestety. Przy stanach zapalnych dobrze robi "Tantum Rosa" (wypróbowałam - 1/2 saszetki na szkl.), ale drogie jest. Próbowałaś mydeł dla alergików? Szare mydło proste jest więc nie uczula, ale może wysuszać i podrażniać. A może to faktycznie sprawa wody - spróbuj źródlaną. Życzę suksesu w walce :) ANN
    • Gość: zgagusia Re: zapalenia oddolne IP: *.* 09.03.03, 08:26
      kora napisała/ł:> > Nie uszukujmy sie: seks kojarzy mi sie wylacznie> z bolem, niestety.Jesli chodzi o bol takze w trakcie stosunku to moze sprobuj uzywac zelu nawilzajacego - Feminum albo K&Y (dostaniesz w aptece).Czy uzywasz jakichs srodkow antykoncepcyjnych? Dziewczyny pisaly juz o mozliwosci uczulenia na lateks (prezerwatywa) ale jesli bierzesz tabletki to one rowiez moga dawac podobne objawy :-(No i sprawa partnera - czy on jest zdrowy? niestety czasem mozna byc uczulonym "na partnera" a konkretniej na bialka w jego spermiepozdrawiamaga
      • Gość: guest Re: zapalenia oddolne IP: *.* 10.03.03, 13:51
        Zelu uzywam. Z prezerwatywa, czy bez, jest tak samo...Dziekuje za rady...Najlepiej to czuje sie na wakacjach, wiec to moze byc faktycznie sprawa wody (?).Pogarsza mi sie zawsze wiosna (od marca).Kora
        • Gość: guest Re: zapalenia oddolne IP: *.* 10.03.03, 18:00
          Moj problem sie zaczal od czasu przeprowadzki do miasta, a mojej Mamie sie tak stalo w czasie suszy (kiedy woda z kranu sie zrobila, po angielsku sie mowi, "twarda").Good Luck,-Vigusia
    • Gość: guest Re: zapalenia oddolne IP: *.* 11.03.03, 18:06
      Nie można sprawdzić czy to uczulenie? Jestem alergiczką, co prawda "wziewną" i zawsze gdy mam watpliwości czy ten katar to alergia czy zaraza biore przez 2-3 dni Zyrtek. Przechodzi po 24 godzinach - alergia, nie przechodzi - wirus. Nigdy nie mialam problemów ze skórą, ale może w przypadku reakcji skórnych to też jest metoda? Polecam wybranie się do dobrego alergologa. PozdrawiamEla
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka