Dodaj do ulubionych

usunięcie migdałów

IP: *.* 11.03.03, 12:23
Witam drogie mamy,Chciałabym prosić o radę. Za dwa tygodnie idę do szpitala usunąć migdały a mam synka 7,5 m-ca. Czy to mu nie zaszkodzi, zaznaczam, że karmię piersią, a wogóle czy ktoś z Was miał ususwane migdały? jak to jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ajva Re: usunięcie migdałów IP: *.* 12.03.03, 14:22
      Witaj :)A co takiego się dzieje,że takiemu maluszkowi chcą usunąć migdałek. Czy ktoś Ci powiedział,że może odrosnąć !!! Ja się trochę na ten temat naczytałam(przerośnięty migdał u mojej małej)i z publikacji wynika przeczekać do końca min. 3 roku życia lub i później !!Jeżeli są wskazania(ropienie,częste anginy)to wtedy bezwzględnie.Do tego dochodzi narkoza pełna!!Znika bariera ochronna a przecież teraz maluszka jeszcze karmisz piersią. Pozdrawiam.
    • Gość: maggii Re: usunięcie migdałów IP: *.* 12.03.03, 16:22
      Jolu, z tego co zrozumiałam, to ty usuwasz migdałki boczne, tak???Jesli tak, to posłuchaj:4 lata temu usuwałam migdałki hurtem :) :mojemu synkowi trzeci (miał lekka głuchotę i to było wskazanie lekarskie do zabiegu)oraz sobie boczne, bo od lat coraz częsciej chorowałam na anginy (nawet 6 razy w roku) i juz dośc miałam antybiotyków.Robiliśmy to w prywatnej klinice w Gdyni, a zabieg był w pełni refundowany przez kasę chorych!!!!!!zapłaciłam jedynie za antybiotyk podawany kroplówka w czasie operacji ( miałam bardzo zainfekowane migdałki) około 50 zł.Potem leżałam z małym na wspólnej sali tylko 1 dobę, ale w normalnych szpitalach leży sie do 7 dni (zupełnie nie wiem, po co??)U dziecka zabieg to pryszcz, 15 minut i po krzyku, w pełnej narkozie. mały od razu zaczął jeść i czuł sie dobrze...U mnie operacja trwała prawie godzinę, w pełnej narkozie na moje wyraźne życzenie (niepłatna!).Niestety, po zabiegu doznania nie są najciekawsze....to duza rana, goi sie boleśnie - 2 tyg na prochach, które i tak mało pomagają. Boli: gardło, uszy!!, głowa. Jeśc można przez kilka dni tylko kisiel, ale to i tak heroiczny wyczyn, bo przy łykaniu boli cholernie.Przy piciu też. Acha i mozna wymiotować dzień po narkozie. ale nie zniechecaj się!! Ból w końcu mija, rana zagoi się i juz nigdy nie masz anginy!!!!! Ja wreszcie przestałam chorować na gardło!!!!!!!!!!!Gdybym miała to zrobić raz jeszcze, na pewno bym zrobiła!!!!Jeśli masz mozliwość przyjazdu na Wybrzeze, bardzo polecam te klinikę, trzeba mieć tylko skierowanie od laryngologa na zabieg.I a"propos karmienia. Robiłam inny zabieg po porodzie, gdy karmiłam małą. Dostałam pełną narkozę, ona nie przeszkadza w karmieniu. I poproś o antybiotyk, który mozna brac w czasie karmienia - to wszystko :))Powodzenia, trzymam za ciebie kciukiMagda
    • Gość: dorian Re: usunięcie migdałów IP: *.* 13.03.03, 20:16
      witajtak jak napisała Maggii,nie jest fajnie po wycięciu migdałków o nie...ja wyszłam na siódmą dobę po zabiegu mój zabieg był w znieczuleniu miejscowym trwał1,5h2x byłam znieczulanaale teraz-super żadnych angin a ból gardła mija po krótkim czsie i nie zwala z nógpozdrawiam Dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka