Dodaj do ulubionych

zapalenie tchawicy

17.01.07, 21:30
Witam,moi drodzy zawsze jesteście niezawodni,chętnie służycie dobrą
radą.Teraz ja mam problem bo nie wiem jak pomóc mojemu Adasiowi 6 lat(Tof),ma
zapalenie tchawicy no i ten uporczywy ,ciężki kaszel!!!!Lekarka przepisała mu
syrop Eurespal i Clemastin oraz inhalacje 2razy dz. z Mucosolwanu i
Pulmicortu.Sprawa polega na tym ,że czytając fora na temat zapalenia tchawicy
opinie są takie żeby zaraz wdrożyć antybiotyk i absolutnie nie inhalować!Co
ja mam teraz robić?Może pójść do innego lekarza?
Obserwuj wątek
    • barbarajarzabek Re: zapalenie tchawicy 17.01.07, 22:26
      ja skonsultowałabym to z innym lekarzem, zresztą moja pediatra pewnie by nas
      skierowała do prowadzącego kardiologa , a tam uzyskalibyśmy fachową pomoc i
      opiekę. tchawica jest b. niebezpieczna. poradź się innego lekarza, takiego do
      którego masz zaufanie.
      życzę zdrówka.
      • kalpa Re: zapalenie tchawicy 17.01.07, 22:37
        Witaj
        mój Mikołaj przez dwa lata zmagał się z zapaleniami krtani i tchawicy - szpital
        był naszym drugim domem. On nie jest dzieckiem "serduszkowym", choć było takie
        podejrzenie. W jego przypadku najlepiej sprawdzały się sterydy - w cięzkich
        momentach adrenalina, ale to doraźnie, jak bardzo się męczył.
        Powiem szczerze, że trochę mnie dziwi jedynie eurespal, ale każdy lekarz leczy
        inaczej. W przypadku Mikołaja nawet antybiotyk nie dawał efektu - jemu pomagał
        najszybciej encorton, lub dexometazon.
        Czy byłaś u laryngologa? Powiem uczciwie, że po moich doświadczeniach nie kazdej
        pediatrze bym zaufała - na początku ich leczenie Kołajka przynosiło okropne
        rezultaty i za kazdym razem mały w cięzkim stanie lądował na oddziale ratunkowym
        w Prokocimiu. Bo osłuchowo "był czysty" i jak nie miał ataku kaszlu, to wygladał
        dobrze... i jak pechowo zobaczyła go wtedy pediatra, to twierdziła, ze ja
        przesadzam, on nawet nie miał goraczki, więc wg niej był ZDROWY.
        Laryngolog zerknie w krtań i określi jaki to stan - tchawica, krtań - lepiej nie
        lekceważyć.
        Pozdrawiam ciepło
        kalpa
        • marzena19721 Re: zapalenie tchawicy 18.01.07, 14:50
          Dzięki za wypowiedzi.Adasiowi stan się pogorszył i chyba pojadę do szpitala.
          • oljot Re: zapalenie tchawicy 18.01.07, 19:47
            Moj starszy synek miewal takie ataki po ktorych trafial do szpitala,nawet w
            nocy,ostre zapalenia krtani z dusznosciami.Do czasu az bardzo dobry pediatra z
            moich rodzinnych stron przepisal dexomethason,od tamtej pory daje mu tabletke w
            razie dusznosci i potem leczymy sie normalnnie(najczesciej antybiotyk) ale
            dusznosci mijaja jak reka odjał.Od czasu do czasu bierze tez serie
            Zyrtecu.Zreszta Mikolaj tez juz bral,bo kaszle wlasciwie "bez
            powodu".Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka