barbud 31.01.07, 09:48 napiszcie prosze co u was zadziałało na wzdecia , kolki i po jakim czasie stosowania chodzi mi zarówno o preparaty dostępne w aptekach jak i wskazówki praktyczne postępowania z dzieckiem - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamcia46 Re: wzdecia, kolki 31.01.07, 10:11 Ja swojemu synkowi podawałam espumisan dla dzieci, a dodam że mały urodził się 3 tygodnie wcześniej i nie niał do końca rozwinięty układ pokarmowy, więc kolki nie zamiło pachnące gazy były u nas codziennością. Staraj się kłaś maluszka często na bruszku. Pomaga również położenie ciepłej pieluszki na brzuszku. A ile twoja dzidzia ma? Odpowiedz Link Zgłoś
barbud Re: wzdecia, kolki 31.01.07, 10:14 córka ma 6 tygodni, i podaję jej od dwóch dni espumisan i zastanawiam sie po jakim czasie będą widoczne efekty żeby ocenić czy pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
kamkuba1 Re: wzdecia, kolki 31.01.07, 10:44 ja podawalam esputicon i zmienilam diete,nie jadlam smazonych potraw,nabialu bo mial skaze,wzdymajacych warzyw,trwalo to 3 miesiace fotoforum.gazeta.pl/5,2,kamkuba1.html Odpowiedz Link Zgłoś
lidia23 Re: wzdecia, kolki 31.01.07, 11:28 dobry a nawet bardzo dobry jest wywar z naturalnego miodu. Zalewasz łyżeczke wrzątkiem. Potem studzisz i przepajasz. src="tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxsbu20060620_-9_Aleksandra.png" alt="baby development" border="0" /></a> www.aleksandraikonrad.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
flinstonek Re: wzdecia, kolki 31.01.07, 14:03 Na początku stosowaliśmy ESPUTICON, ale z mizernym efektem. Przeszliśmy na INFACOL - troche podziałało, ale kolki wciąż dawały o sobie znać ... podawaliśmy więc GRIPE WATER, skutek był natychmiastowy,, ale po dwóch tygodniach stosowania wrócilismy do punktu wyjścia. Teraz znów jesteśmy na infacolu i jest dobrze. W zanadrzu mamy SAB SIMPLEX, w razie czego. Dużo daje leżenie na brzuszku, masowanie (odwrotna litera C po prawej stronie), trzymanie do 30 min w pionie po jedzeniu, pilnowanie odbijania, żabki, w ostateczności ciepły strumień suszarki na brzuszek. Synek ma 7 tygodni. Będzie dobrze, powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś