06.02.07, 10:51
Obserwuj wątek
    • 1234t4 Re: chrypa 06.02.07, 10:57
      Witam!
      Od jakiegoś czasu moje dziecko 3 latka ma chrypę i cały czas odchrząkuje.czsami
      mam wrażenie, że robi to z przyzwyczajenia.Mam wrażenie, że coś siedzi jej w
      gardle.Lekarka powiedziała, że łuk podniebienny ma trochę zaczerwieniony, ale
      ogólnie nic jej nie jest. Najgorzej jest w nocy mała się kręci jest
      niespokojna, drapie się, dłubie w nosie przez sen i kaszle. Robiłyśmy badanie
      kału na pasożyty i nic - czysto.Morfologia wyszła trochę słabo, kazano dawać
      małej żelazo. Poza tym ma apetyt, w ciągu dnia jest jak żywe srebro, może tylko
      trochę za blada. Co to może być? mam nadzieję, że to nie candida o której tyle
      tu czytałam
      • czarna.perla Re: chrypa 06.02.07, 13:16
        badanie kału nazywane potocznie "na pasożyty" obejmuje jedynie robaki, np.
        tasiemca. zazwyczaj nie wychodzą w nim nawet owsiki, trzeba robić osobne
        badania. osobne badania są też potrzebne na lamblie i na candide. badanie
        nazywane na pasożyty obejmuje więc bardzo niewiele i żeby cos wyszło trzeba je
        zazwyczaj kilkukrotnie powtarzać (casami nawet kilkunastokrotnie)- pasożyty
        mają swoj cykl rozwojowy i nie codziennie składaja jaja, które można potem
        znaleźć w kupie.

nie ma co bać się, żeby to nie była candida, jest dużo innych groźnniejszych
        choród, trzeba zrobic badania a jeśli wynik będzie pozytywny to bedziesz wtedy
        przynajmniej wiedziała z czym walczyć.

takie badania powinny byc zrobione
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=21563907&a=38025162
        • 1234t4 Re: chrypa 06.02.07, 16:44
          Slicznie dziękuję za odpowiedź.
          A wiesz może gdzie w Warszawie można zrobić te badania.Jadę do Warszawy do
          siostry na parę dni to bym je zrobiła. Ja mieszkam w małym mieście więc nie mam
          możliwości zrobić ich na miejscu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka