magda_mati
17.08.09, 15:12
Witam wszystkich,
jestem mama 3,5 miesięcznego Mateuszka u którego stwierdzono zaćmę obuoczną wrodzoną - wiadomość ta spadła na mnie jak grom z jasnego nieba.Przez 3 miesiące lekarze mówili mi że to oczopląs i ze jak mały skończy 3 miesiące to przejdzie - jak miał 2 miesiące zaczęlam się denerwować i sama wybrałam się do okulisty i dowiedziałam się co jest.
Jutro mamy pierwszą operacje oczka a następną za 10 dni - w Warszawie u prof. Prosta mam nadzieję że trafiliśmy w dobre ręce. Bo bardzo sie denerwuję. Dzięki waszym wypowiedzią wierze,że będzie dobrze i dowiedziałam sie dużo ważnych i przydatnych informacji. Mam tak wiele pytań a od lekarzy nie można się wiele dowiedzieć ( i już nie mam do nich takiego zaufania). Chciałam się również dowiedzieć od kiedy zaczełyści uczęszczać ze swoimi dziećmi na rehabilitacje, czy chodzicie na zajęcia z integracji sensorycznej, czy możecie mi polecić dobre książki o dzieciach słabowidzących. oraz czy są mamy z Wrocławia które mogą mi polecic placówki, lekarzy do których uczęszczają we Wrocławiu.
Bardzo z góry dziękuje za odpowiedzi.
pozdrawiam