Dodaj do ulubionych

Jestem w PANICE!

15.02.07, 12:17
Drogie dziewczyny poradzcie bo zwariuje..
W zeszlym tygodniu bylam z synem (9lat)u ortopedy,poniewaz zauwazylam.ze
bardzo sie garbi i nazeka,ze kiedy podnosi glowe do gory(prostuje sie)to go
boli kark.
Lekarz zbadal go,zrobil zdiecia i zapisal mu fizjoterapie.Stwierdzil,ze
rzeczywiscie syn ma okragle plecy a ten bol to byc moze dlatego,ze od takiej
postawy mogly sie pezykurczyc miesnie karku.
Syn byl wczoraj z mezem pierwszy raz na tej gimnastyce korekcyjnej
i....fizjoterapeuta stwierdzil(po zmierzeniu syna).ze maly ma krutsza o 1cm.
prawa noge!!Od meza nie moglam sie nic wiecej dowiedziec,bo on sam byl w
szoku jak to uslyszal i nie bardzo kontaktowal.Wizyte u ortopedy mam dopiero
za tydzien..chyba oszaleje!
Napiszcie cos prosze..co to moze byc,czy spotkalyscie sie z czyms takim?
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: Jestem w PANICE! 15.02.07, 12:45
      Owszem spotkalam sie, z tym ze roznica byla wieksza.Mysle, ze nie ma co
      panikowac.
      • nurich Re: Jestem w PANICE! 15.02.07, 14:23
        Bez paniki. Ja mam 3 cm rożnicy i zyję. Jedynie w okresie intensywnego wzrostu,
        czyli nastu lat dolegały mi bóle kręgosłupa, wszelkie rehabilitacje i tak nie
        pomogły. Teraz nic nie boli, a że jestem trochę krzywa... cóż taki mój urok.
        Pilnuj tylko syna aby prostował się mocno bo może mieć garba.
        • guderianka Re: Jestem w PANICE! 15.02.07, 16:57
          moja córka miała 1,5 cm krótsza w wyniku zrotowanej miednicy. po noszeniu
          butów z wkładkami ortopedycznymi i obcasem thomasa zmniejszyło sie o 4mmm (w
          ok 8mcy). poszukaj podologa
    • to_jaaa Re: Jestem w PANICE! 15.02.07, 19:51
      ja tez ma króóóóóóóóóóóótszą i nic się nie dzieje
      od tego się naprawdę nie umiera
    • annanaska Re: Jestem w PANICE! 15.02.07, 23:12
      Witaj. Mój tata zajmuje się masażami i często słyszałam o tego typu przypadkach. Najczęściej nogi w rzeczywistości były jednakowe, ale wrażenie spowodowane było skrzywieniem kręgosłupa. U dzieci i młodzieży zazwyczaj wystarcza sesja masaży. Lekarze jednak często nie potrafili dobrze zdiagnozować. Po jakimś czasie wszystko może spokojnie się wyrównać. Proponuje poszukać dobrego (DOBREGO!) masażysty.Pozdrawiam.
      • annanaska Re: Jestem w PANICE! 16.02.07, 17:47
        Ps. Podaję namiary na mojego sprawdzonego smile specjalistę od takich przypadków. Może się przyda. To na Pomorzu. 0-602-816-593
        Pozdrawiam
    • anna_744 Re: Jestem w PANICE! 15.02.07, 23:47
      U mojej córki w szkole przeprowadzane były badania ortopedyczne przez
      ordynatora ortopedi dziecięcej ze szpitala w Konstancinie i okazało się że córa
      ma jedną nogę kródszą o 1 cm. Lekarz zalecił obuwie z wkładadką ortopedyczną i
      powiedział mi że często spowodowane jest to okresem wzrostu u dzieci i
      przeważnie mija samo
      • almaya Re Dziekuje! 16.02.07, 08:57
        Anna_744,gauderianka,annanaska dziekuje Wam dziewczyny za odpowiedzi.
        Reszty nie skomentuje.
        Wiem,ze sa gorsze choroby ale jesli ktos pisze:"ja tez mam krotsza noge i zyje"
        swoja odpowiedzia wystawia swiadectwo sam sobie.
        Tak jak pisalam za tydzien mam jeszcze raz wizyte u ortopedy,dam znac co dalej.
        Pozdrawiam!
        • mruwa9 jaki bodziec, taka reakcja 16.02.07, 20:52
          Jesli piszesz o panice i wariowaniu e strachu, przyspieszaniu wizyty u ortopedy
          (moze jeszcze na ostrym dyzurze ?) to tez wystawiasz sobie swiadectwo. Niezbyt
          pochlebne, matki- histeryczki, ktora nie potrafi zdobyc sie na odrobine
          zdrowego rozsadku.
          ja wiem, ze dziecko, ze uczucia matczyne.. Ale jesli dziecko przez 9 lat zyje z
          byc moze krotsza jedna noga, to chyba tych kilka-kilkanascie dni oczekiwania na
          wizyte u ortopedy roznicy nie zrobi. Po cichu ci (bez zlosliwosci) odpowiem:
          nierowne konczyny nie sa stanem zagrozenia zycia i od tego sie nie umiera.
          Mozesz spokojnie doczekac planowej wizyty u lekarza.
          • almaya Re: jaki bodziec, taka reakcja 16.02.07, 22:27
            Mruwa9 dzieki za twoj chlodny obiektiwizmwink
            A co do mojego zdrowego rozsadku..wlasnie po to weszlam(poraz pierwszy) na to
            forum-po porade!To chyba rozsadne?
            Aaa,i badz jeszcze tak mila i zacytuj mi gdzie pisalam o przyspieszaniu wizyty
            u ortopedy??To wlasnie jest ta PLANOWANA(nastepna)wizyta.
    • kasiatt Re: Jestem w PANICE! 16.02.07, 09:04
      na pewno jeszcze idz do innego ortopedy.u nas tez jeden ortopeda u syna
      stwierdzil krotsza noge a rehabilitant i inny ortopeda nie stwierdzil ,ze ma
      krotsza noge.
    • zena24 Re: Jestem w PANICE! 16.02.07, 16:35
      Wiem co czujesz.Przeżyłam to samo z moją córką.Miała wtedy ok 5-6 lat.Lekarka
      podczas zwykłej wizyty zauważyła,że ma jedno ramię opadające w stosunku do
      drugiego.Położyła ją i stwierdziła,że jedna noga jest przez to dłuższa.Wyszłam
      ze łzami w oczach.Dodam że również miała problemy z kręgosłupem ciągle się
      garbiła.Kupiłam jej nawet "pajączka".Przez przypadek dowiedziałam się,że
      wystarczy codziennie, delikatnie masować ten "niedorozwinięty"mięśień
      ramienia.Smarowałam oliwką i masowałam.Jezdziłam z nią na basen,przypominałam
      aż do znudzenia o prostej pozycji pleców podczas siedzenia itp.Pomogło! Teraz
      ma już 10 lat jest nadal szczupła,nadal rośnie więc staram się jej od czasu do
      czasu przypominać o prostowaniu się.Zalecam jej więcej ruchu-chodzi na zajęcia
      korekcyjne i mam nadzieje,że bedzie już wszystko w porządku czego i Tobie życzę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka