jagoda_05 02.04.07, 20:10 Moja mala (7 tygodni) zlapala gdzies katar i lekko pokasluje. Co mozna dac dziecku w tym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta2812 Re: Katar 02.04.07, 21:24 na początek spróbuj maści majerankowej do smarowania pod nosek, odciąganie wydzieliny fridą - jeśli wydzielina jest gęsta najpierw wpuść do noska jakies 2 krople soli fizjologicznej i inhalacje (postaw koło łózeczka w misce wrzątek, wsyp np. rumianku i mięty). Jeśli po 3-4 dniach nie ma poprawy idź do lekarza. Dzidzia jest za mała na eksperymenty. U mnie niedawno niewinny kaszelek i katar skończył się zapaleniem oskrzeli i pobytem w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek85 Re: Katar 02.04.07, 21:27 ja bym radzil isc od razu do lekarza, gdyz pojawil sie kaszelek. gdyby byl sam katarek polecilabym masc majerankowa, nawilzanie powietrza, odciaganie sluzu frida. nie lekcewaz tego, ja powiem szczerze, jako swieza mama tez kilka tygodni temu zlekcewazylam katarek, moment i pojawil sie kaszel i bylo juz za pozno na cokolwiek - zapalenie pluca i 2 tygodnie w szpitalu. radzilabym pojsc jak najszybciej do lekarza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś