Dodaj do ulubionych

Angina icałyczas gorączka

06.04.07, 10:46
Adaś ma 10 m-cy. W środę dostał wysokiej gorączki 38,9. W czwartek poszłam do
lekarza i zdiagnozowano anginę ropną. Dostał Duracef. W ciągu dnia zaczęło go
czyścić i zwymiotował wieczorną kaszę. Gorączka po podaniu leków na jej
obniżenie spada do 37,5 po czym znowu rośnie. Dostał już cztery dawki leku i
ma ponownie 38,9. Ile się ona jeszcze utrzyma? Przez jaki czas będzie jeszcze
chory. Wydawało mi się, że z każdą dawką leku powinno być lepiej ale tak nie
jest.
Obserwuj wątek
    • erka235 Re: Angina icałyczas gorączka 06.04.07, 11:49
      właśnie przy anginie tak jest raz wysoka gorączka a za chwile troche spadnie i
      znowu tak w kółko.Mój syn od dwóch dni też ma angine i jest tak samo.(ma tak
      anginy co miesiąc od ponad roku).Przy anginie odrazu się nie poprawia zdrowie,
      dopiero po trzech czterech dniach.Także życze dużo cierpliwości.
      pozdrawiam
      • mamakluska Re: Angina icałyczas gorączka 06.04.07, 11:54
        hej,
        jestem świeżo po anginie ropnej mojego dziecka. Nie martw się, u nas było tak
        samo, a taka wysoka gorączka trzymała 4 pełne doby, jak za bardzo nie możesz
        zbić już gorączki to rób chłodne okłady lub letnie kapiele, po kąpielach pieknie
        spada gorączka o stopień, póltora stopnia. Nie martw się ze po 4 godzinach
        musisz dać drugą dawkę przeciwgorączkowego syropu, na taką wysoką najlepsze są
        czopki, najdłużej trzymają. Po 3-4 dawkach antybiotyku będzie troszke lepiej,
        ale nie stresuj się ze 4 dni trwa gorączka, bo u nas tak było, wzywaliśmy
        lekarza i tak podobno przy ropnej jest.
        trzymaj sie i życzę szybkiego powrotu do zdrówka male ństwa
    • k.mgda0 Re: Angina icałyczas gorączka 10.04.07, 09:31
      Dziękuję za podtrzymanie na duchu. Już teraz jest o wiele lepiej. Jednak w
      niedzielę zamiast siedzieć przy śniadaniu to siedzieliśmy na pogotowiu. W sobotę
      synkowi zaczęło pojawiać się uczulenie (głównie główka, szyja i w kroczu naj
      bardziej) okazało się, że jest uczulony na jakiś składnik Duracefu i ma
      przepisany Amotaks. Już po jednej dawce uczulenie znikało i poprawiał się jego
      stan zdrowia. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka