jukilop 25.04.07, 23:01 i odliczeń 1 % naszych podatków na org.pożyt.publ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alrada Re: Ostatnie dni rozliczeń PIT 26.04.07, 04:25 Niezaleznie od tego mam pytanie czy Fundusz Serce Dziecka posiada juz własne konto, na które mozna co miesiąc np. wpłacac jakieś niewielkie sumy ? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiap10 Re: Ostatnie dni rozliczeń PIT 28.04.07, 19:59 Olu, Nowy Fundusz nie jest jeszcze organizacja pozytku publicznego. Dlatego 1% mozna wplacac tylko na Fundusz na Rzecz Dzieci z Wadami Serca przy Fundacji dla Polski - tak, jak w poprzednich latach. Bardzo zachecam wszystkich do wplat i to niezaleznie, czy zdecydujecie, ze przekazecie pieniadze naszemu Funduszowi, innej organizacji, czy bezposrednio ktoremus z dzieci na jego prywatne konto. Najwazniejsze to skorzystac z mozliwosci. Naprawde z nawet drobnych sum zbiera sie takie, ktore moga pomoc bardzo mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiap10 Link do konta Funduszu 28.04.07, 20:02 Podaje link do numeru konta dla osob, ktore zdecyduja przelac 1% na Fundusz www.sercedziecka.org.pl/index.php?url=2_podatek.inc Odpowiedz Link Zgłoś
alrada Re: Ostatnie dni rozliczeń PIT 28.04.07, 20:22 Bardziej myslałam nie o 1 %, ale o przekazywaniu co miesiąc jakiejś drobnej kwoty na nowe konto Funduszu. Przecież Wy najlepiej wiecie komu nalezy pomóc. A z takich drobnych kwot powstaja większe Odpowiedz Link Zgłoś
jukilop Re: Ostatnie dni rozliczeń PIT 28.04.07, 22:29 Właśnie , czasem pare groszy co miesiac nie uszczknie nam z budżetu wiele , a może komus bardzo pomóc. ja już mam "swego " podopiecznego Odpowiedz Link Zgłoś
gosiap10 Re: Ostatnie dni rozliczeń PIT 29.04.07, 09:11 ))))))) Dziekuje Olu za zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
paso Re: Ostatnie dni rozliczeń PIT 02.05.07, 23:48 a ja wszystkich przekonywałem , żeby wpłacali na Kubusia Synowca. Mam nadzieje , że kilkoro znajomych tak właśnie zrobiło. Pozdrawiam Kubusia , jego mamę i cieszę się z ostatnich dobrych wieści od Was. Paweł (tata innego Kubusia). Kubusie , to "twardzi zawodnicy" ) PS. Czym różni się Fundusz na Rzecz Dzieci z Wadami Serca od Fundacji Serce Dziecka (która jeszcze nie ma statusu OPP). Czemy służy takie "mnożenie bytów", czy od tego czegoś przybywa lub czy te dwie organizcje mają zajmować się czymś innym? Proszę o wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiap10 Re: Ostatnie dni rozliczeń PIT 03.05.07, 09:21 Fundusz Serce Dziecka nie jest mnozeniem bytow. Z chwila uzyskania przez niego statusu OPP, stary Fundusz na Rzecz Dzieci z Wadami Serca definitywnie zostanie zamkniety. Staloby sie tak od razu, ale niestety terminy uzyskiwania kolejnych wpisow, numerow, pozwolen itp. sa w Polsce straszne. Faktycznie dzialalnosc prowadzi w tej chwili wylacznie Fundusz Serce Dziecka, ktory powstal przy Fundacji im. Diny Radziwillowej (zmarlej tragicznie w zeszlym roku zalozycielki Funduszu na RZecz Dzieci z Wadami Serca), a stary Fundusz umozliwia nam jedynie zbieranie pieniedzy z 1%. Gdybys mial wiecej pytan, jestem do dyspozycji gosiap@pt.lu Bardzo sie ciesze, ze zarowno Ty, jak i Twoi znajomi wplacili pieniazki na Kubusia Synowiec. Jak pisalam juz w poprzednich postach - najwazniejsze to pomagac! Bo niestety ogromna wiekszosc osob nie robi NIC Odpowiedz Link Zgłoś
hsynowiec Re: Ostatnie dni rozliczeń PIT 03.05.07, 13:12 Z całego serca Wam wszystkim dziękuję,brak mi słów aby wyrazić wdzięczność za okazane serce i pomoc.... Hanka mama Jakuba HLHS Odpowiedz Link Zgłoś