Dodaj do ulubionych

dziwne plamy

19.05.07, 08:24
MOja córka ma dziwne plamy, w zasadzie "placki", które rozprzestrzeniają się
juz po całym ciałku. Są czerwone, a obwódka szorstka. Lekarze mówią, że jeśli
to alergia, czy uczulenie, to nietypowe.Czy słyszałałyście o czymś takim?
Obserwuj wątek
    • ewelinka191 Re: dziwne plamy 19.05.07, 08:34
      moj synek rowniez mial takie plamy,pisalam o tym na forum ok tyg temu.mial
      wlasnie takie czerwone szorstkie plamy na pleckach i piersiach,byla niedziela
      takze do lekarza umowilam sie na poniedzialek ale zniknelo,teraz minal tydzien
      i znowu powtorka,podejrzewam ze to od proszku,uzywam caly czas loveli,wczoraj
      zalozylam synkowi lekko wilgotny sliniaczek i za 15min szyjka cala cala w
      plamachsad(w poniedzialek znowu wybieram sie do lekarza zobaczymy co powie,sama
      niewiem co to moze byc,armie tlko piersia.pozdrawiam
      • katrina131 Re: dziwne plamy 19.05.07, 08:42
        Hmm, bardzo możliwe, że to od proszku. Ja np. jak wybielałam Emilce ciuszki, to
        sypałam do miski pełno proszku i moczyłam w tym ubranka cały dzień. Może to i
        od tego. Moja córcia, wprawdzie je wszystko, ale nie zauważyłam, żeby po czymś
        ewidentnie ją zsypało. Daj znac co lekarz powiedział (a_bremer@o2.pl - nie
        wiem, jak się zakłada priva, jestem tu drugi raz).
    • martuszka28 Re: dziwne plamy 19.05.07, 08:44
      Witam!!
      Moja córeczka tez miała takie dziwne plamy ,byłam z nia u lekarza który
      stwiedził ze to uczulenie !!
      było to miesiac temu (moja mała ma teraz 9 miesiecy)ciezko mi było zauwazyc
      po czym ona dostaje te plamy na szczescie udało mi sie znalesc winowajce był to
      seler w obiadkach odkad mała go nie dostaje nie ma plam!!
      lekarz te plamy kazał smarowac alantanem lub bepanthenem rózowym i plamy
      zeszyły
      ale jednak najlepiej by było gdyby twojego dzieciaczka obejrzał lekarz
      pozdrawiam
      • katrina131 Re: dziwne plamy 19.05.07, 08:54
        byłam z tym u dermatologa i przepisała mi maść robioną. Boje się, żeby nie byo
        to coś zbyt mocnego, ale cóż ... wyboru nie mam. Żebym chociaż wiedziała od
        czego to paskudztwo... Słyszałam, że równiez konserwanty w jedzeniu mogą
        uczulać.
    • czarny.kot997 Re: dziwne plamy 19.05.07, 14:56
      cora tez takie plamy miala-prof.dermatolog stwierdzil, ze to neurodermitis i
      przepisal hydrocortizon. malo nie dostalam zawalu, ale chcialam jeszcze miec
      opinie drugiego lekarza-naszego pediatry, ktory nigdy sie nie pomylil w naszym
      przypadku w diagnozie. I on mi powiedzial, ze to w zadnym razie nie jest
      neurodermitis, tylko egzema dziecieca i mamy z dzieckiem jechac na wakacje nad
      morze. Wiec sie zebralismy i pojechalismy do hiszpanii (to byl maj wiec trzeba
      bylo szukac cieplego morza smile). tak jak zalecil lekarz wychodzilismy z mala na
      plaze juz z samego rana, zeby mogla byc na sloncu bez mocnych filtrow. poza
      tym "kapiele" w piasku i kapiele w slonej, morskiej wodzie. po 2 dniach po
      plamach nawet sladu nie bylo. powtorzyly sie one rok pozniej-znowu wakacje- i
      od tej pory juz ich nie widzielismy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka