Dodaj do ulubionych

Nie mogę zbić Gorączki

17.06.07, 10:06
witam moja 9 miesięczna córcia ostatnio troche gorączkuje wychodziły jej na
dole ząbki,teraz widze że taż idzie 1,i 2 dwójki i od wczoraj gorączkuje przez
cały dzień miała ponad 38 udawało mi się zbić do 37 dawałam paracetamol w
czopkach w nocy miała 39,6 dałam nurofen i zbiłam tylko do 38,5,teraz mała ma
po 6 godzinach 38,3 dałam paracetamol ale widze że wciąż gorąca a do lekarza
jutro dopiero czym ją zbić bo te leki są nie wystarczalne.doradżcie mamy tak
mi jej szkodasad((((((((((
Obserwuj wątek
    • gmart2 Re: Nie mogę zbić Gorączki 17.06.07, 10:13
      Mozna tylko ibuprofen i paracetamol.A ta temp.w pupie mierzona?
      • lenka1209 Re: Nie mogę zbić Gorączki 17.06.07, 10:14
        nie w uszku
    • madzik0711 Re: Nie mogę zbić Gorączki 17.06.07, 10:15
      Możesz podać Efferalgan w czopku. Chociaż ja bym podjechała z nią na Pogotowie,
      niech ją lekarz zobaczy. Moja mała też gorączkowała jak jej zęby szły i nie
      mogłam zbić jej temperatury, poszłam do lekarza i okazało się, że ma przy okazji
      zapalenie ucha. Powiedziała mi lekarka, że przy zębach to temperatura do 38
      stopni. Nie zapomnij dawać jej dużo pić.
      • lenka1209 Re: Nie mogę zbić Gorączki 17.06.07, 10:17
        tylko że ona nie chce pić,poza tym jest pogodna jak zawsze
        • gmart2 Re: Nie mogę zbić Gorączki 17.06.07, 10:21
          Zmierz normalnym termometrem w pupie.Te do uszka zawyzaja.Zobacz w instrukcji
          jakie sa normy.
          Dziecko moze miec w pupie do 37,5, 37,6.Jak ma powyzej 38, a leki p-goraczkowe
          nie pomagaja to bym poszla do lekarza.
          efferalgan to tez paracetamol.Uwazaj zeby nie podac kilku lekow z
          paracetamolem, bo ma duzo skutkow ubocznych.
          • phantomka Re: Nie mogę zbić Gorączki 17.06.07, 11:11
            Moze to trzydniowka, skoro temp nie daje sie na dlugo zbic?
            Rob zimne oklady na czolo, uda i brzuch. |Poza tym zbijaj goraczke jedynie
            powyzej 38,5 skoro mowisz, ze dziecko zachowuje sie normalnie, to nie ma
            koniecznosci zbijania mniejszej temp. no i rzeczywiscie zmierz w pupie, ja w
            ogole nie wierze tym termometrom dousznym, bo nasz ciagle pokazuje inna temp.
            • lenka1209 Re: Nie mogę zbić Gorączki 17.06.07, 12:18
              zmierzyłam w pupie było prawie 39 dałam teraz tzw.ibum spadła do 38 ,zmierze za
              pół godz jeszcze ,też zaczynam się zastanawiać czy to nie 3 dniówka
              • gmart2 Re: Nie mogę zbić Gorączki 17.06.07, 12:51
                nie wyglada to na tylko zeby.Za wysoka goraczka jak dla mnie.Czekaj na wysypke
                albo jak tak dalej bedzie idz do lekarza.
          • verona15 Re: Nie mogę zbić Gorączki 17.06.07, 18:18
            A może to po prostu trzydniówka, moja Mała - 7 i pół miesiąca przy okazji ząbków złapała trzydniówkę.
    • mamaigiiemilki Re: co do trzydniowki 17.06.07, 13:50
      to wlasnie przy niej czesto jest taka wysoka temperatura, nawet do 40st. i
      trudno ja zbic; gdyby to bylo ucho to przy dotykaniu plakalaby(sprobuj pomacac
      kolo ucha jak sie czyms zajmie i obserwuj reakcje); zycze aby sie szybko
      wyjasnilo wszystko!
    • deela zimne oklady, chlodna kapiel n/t 17.06.07, 14:24

• gmart2 Re: zimne oklady, chlodna kapiel n/t 17.06.07, 14:40
        raczej nie
        • lenka1209 Re: zimne oklady, chlodna kapiel n/t 17.06.07, 20:29
          wciąż zbijam z 39 na 38,2 na uszka nie reaguje więc chyba dobrze,rano wybieram
          się do lekarza zobaczymy dziękuję za odzew .pozdrawiam
    • kasiaw143 Re: Nie mogę zbić Gorączki 17.06.07, 23:21
      mój symek przy ząbkowaniu miał silne wymioty i temperature nawet 41 stopni wystraszona pojechałam na pogotowie i wszystkie specyfiki do zbijania gorączki zbijały tylko do 38 stopni i tak trzeba było przeczekać nic innego nie dostał
    • sylmaj Re: Nie mogę zbić Gorączki 18.06.07, 09:21
      U mojej córci było tak samo kilka dni wysokiej gorączki, wszelkie leki obniżał
      ją tylko o kilka kresek i to na jakąś godzinę a potem temp znowu rosła. W końcu
      pojechaliśmy do szpitala i tam dostała 1\4 czopka pyralginum, po którym jej
      wreszcie przeszło, a nawet gorączka ku mojej wielkiej radości całkowicie
      zniknęła. No ale ten lek jest na receptę i lekarka powiedziala ze daje się go
      tylko w przypadku gdy inne leki nie działają
    • anaj75 Re: Nie mogę zbić Gorączki 18.06.07, 09:54
      Miesiąc temu mój ponad 1,5 - roczny syn miał gorączkę, której nie mogłam zbić.
      Skończyło sie drgawkami gorączkowymi, gdy temperatura przekroczyła 40,5
      stopnia. Jak się okazało podawałam mu zbyt małe dawki leku w stosunku do jego
      wagi. Na opakowaniu leku zwykle podawane są zaniżone dawki (np. dla mojego
      dziecka zalecano 2,5 ml syropu a potrzebował wg lekarza 6 ml). Warto zapytać
      lekarza (chocby telefonicznie, lekarza dyżurnego), jaka dawka jest odpowiednia
      do wieku i wagi Twojego dziecka.
      • ppaula2 ja mam tak od wczoraj 18.06.07, 19:37
        Od wczoraj temp powyżej 38!!! Zbijam Nurofenem, działa tylko chwilowo i zbija
        do 37 z kawałkiem - niżej się nie da! Poza tym nic więcej! Ani kaszlu, ani
        kataru.
        Jak nie urok to przemarsz wojska sad((((((((
        Też myślę o trzydniówce smile mam skierowanie na badanie moczu. jutro jadę
        zwieźć. jak wróciliśmy od lekarza to mała miała 38,8, znów zbiłam Nurofenem.
        Jeszcze mam Apap. Bo nurofen max 4x na dobę. A mała już dostała 4 razy. To
        teraz mogę paracetamol smile
        no i jak do środy nic więcej się nie będzie działo to mam być na kontrolę w
        środę z wynikami moczu.
        mała ma apetyt i to mnie cieszy.
        oby była trzydniówka smile
        • lenka1209 Re: ja mam tak od wczoraj 18.06.07, 20:59
          byłam dziś u lekarza i mała ma czerwone gardełko tyle gorączka sie zmniejszyła
          między 37-38 lekarz przepisała mi ibufen wit,c i coś w areozolu na gardełko
          stwierdziła że mała ząbkuje i jest bardziej podatna na wszystko bo jest
          osłabiony organizm.zobaczę jutro może i wysypka się pojawi,pewnie u ciebie też
          coś podobnego zdrówka życzę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka