edyta0 20.06.07, 13:07 Czy któraś z Was interesowała się tym tematem i ma informacje odnośnie różnicy i lepszych rezultatów wynikających z którejś ze szczepionek na Rotavirusa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elieka rotarix 20.06.07, 14:27 kiedyś był taki artykył na stronach anglojęzycznych - jak znajdę to wkleję. Rotarix ponadto podaje sie tylko dwa razy i dousynie, a rotateq chyba 3 razy ale nie wiem w jaki sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta0 Re: rotarix 20.06.07, 15:04 rotateq chyba też doustnie tyle że ta szczepionka poza wirusem ludzkim (rotarix go ma) zawiera w sobie również wirus bydlęcy a jak dla mnie brzmi to niezbyt przyjaźnie, chociaż skuteczność ma większą. Proszę poszukaj tego artylułu i zamieść, gdyż nigdzie nie mogę znaleźć info na temat różnic a przede wszytskim między tymi szczepionkami. Odpowiedz Link Zgłoś
asiag6 Re: Rotateq czy Rotarix - która lepsza szczepionk 21.06.07, 11:44 jestesmy po pierwszej sczepionce, w tym rotarixem takze, nie mielismy watpliwosci co do wyboru, opieralismy sie na swoich malych wywiadach na necie i opinii kilku pediatrow Odpowiedz Link Zgłoś
edyta0 Re: Rotateq czy Rotarix - która lepsza szczepionk 21.06.07, 12:14 i polecali ratarix a czemu odradzali rotateq? Odpowiedz Link Zgłoś
asiag6 Re: Rotateq czy Rotarix - która lepsza szczepionk 21.06.07, 15:41 zgodnie twierdzili, że dzieci bez problemów toleruja ta kombinacje, zreszta mój lekarz potwierdził że na 100 dzieci które szczepił rotarixem tylko 2 miało jakies dolegliwości typu lekka gorączka i biegunka, zaufałam i jak narazie nie żałuje co do tej drugiej nie maja jakoś przekonania Odpowiedz Link Zgłoś
edyta0 Re: Rotateq czy Rotarix - która lepsza szczepionk 21.06.07, 15:43 Muszę podjąć decyzję dlatego pytam - dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
asiag6 Re: Rotateq czy Rotarix - która lepsza szczepionk 21.06.07, 22:25 nie ma za co dziekowac popytaj, może ktoś z Twoich znajomych szczepił ta druga szcepionka i jest zadowolony, my w przyszlym tygodniu mamy kolejna ture szczepienia, wiec jakby co moge jeszcze dopytywac swojego lekarza Odpowiedz Link Zgłoś