Dodaj do ulubionych

Rotateq czy Rotarix - która lepsza szczepionka?

20.06.07, 13:07
Czy któraś z Was interesowała się tym tematem i ma informacje odnośnie
różnicy i lepszych rezultatów wynikających z którejś ze szczepionek na
Rotavirusa?
Obserwuj wątek
    • elieka rotarix 20.06.07, 14:27
      kiedyś był taki artykył na stronach anglojęzycznych - jak znajdę to wkleję.
      Rotarix ponadto podaje sie tylko dwa razy i dousynie, a rotateq chyba 3 razy
      ale nie wiem w jaki sposób.
      • edyta0 Re: rotarix 20.06.07, 15:04
        rotateq chyba też doustnie tyle że ta szczepionka poza wirusem ludzkim (rotarix
        go ma) zawiera w sobie również wirus bydlęcy a jak dla mnie brzmi to niezbyt
        przyjaźnie, chociaż skuteczność ma większą. Proszę poszukaj tego artylułu i
        zamieść, gdyż nigdzie nie mogę znaleźć info na temat różnic a przede wszytskim
        między tymi szczepionkami.
    • asiag6 Re: Rotateq czy Rotarix - która lepsza szczepionk 21.06.07, 11:44
      jestesmy po pierwszej sczepionce, w tym rotarixem takze, nie mielismy watpliwosci co do wyboru, opieralismy sie na swoich malych wywiadach na necie i opinii kilku pediatrow
      • edyta0 Re: Rotateq czy Rotarix - która lepsza szczepionk 21.06.07, 12:14
        i polecali ratarix a czemu odradzali rotateq?
        • asiag6 Re: Rotateq czy Rotarix - która lepsza szczepionk 21.06.07, 15:41
          zgodnie twierdzili, że dzieci bez problemów toleruja ta kombinacje, zreszta mój lekarz potwierdził że na 100 dzieci które szczepił rotarixem tylko 2 miało jakies dolegliwości typu lekka gorączka i biegunka, zaufałam i jak narazie nie żałuje co do tej drugiej nie maja jakoś przekonania
          • edyta0 Re: Rotateq czy Rotarix - która lepsza szczepionk 21.06.07, 15:43
            Muszę podjąć decyzję dlatego pytam - dziękuję.
            • asiag6 Re: Rotateq czy Rotarix - która lepsza szczepionk 21.06.07, 22:25
              nie ma za co dziekowacsmile popytaj, może ktoś z Twoich znajomych szczepił ta druga szcepionka i jest zadowolony, my w przyszlym tygodniu mamy kolejna ture szczepienia, wiec jakby co moge jeszcze dopytywac swojego lekarzasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka