Dodaj do ulubionych

DO PROKOCIMSKIEGO!!!!!

26.06.07, 21:30
Sprawdz poczte gazetowa!!!
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • joanna.czarnik Re: DO PROKOCIMSKIEGO!!!!! 26.06.07, 22:05
      Acha!!!smile
      Mam pytanie do ciebie a zapomnialam napisac w mailusmile
      Pisze na forum bo moze sie komus jeszcze przyda.
      Co wiesz na temat Infekcyjnego Zapalenia Wsierdzia???Czy to jest istotne przy
      wadzie takiej jak ma moja corka?
      Dziekuje za pomoc
      Pozdrawiam
      Asia,mama Adasia i Ani(ASD,VSD)
      • prokocimski Re: DO PROKOCIMSKIEGO!!!!! 26.06.07, 22:08
        wejdz na GG
      • prokocimski Re: DO PROKOCIMSKIEGO!!!!! 26.06.07, 22:15
        Infekcyjne zapalenie wsierdzia jest istotne dla każdego dziecka , dorosłego.
        W przypadku dzieci z wadą serca ( u twojej córki też) jest wieksze ryzyko
        zachorowania na infekcyjne zap. wsirdz. Zwiazane jest to z nieprawidłowymi
        przepływami i zmienioną hemodynamiką serca.
        Czy to ciekawość (gdzieś przeczytałaś o tym ) , czy masz jakieś podejżenia ?
    • alrada Re: DO PROKOCIMSKIEGO!!!!! 26.06.07, 22:15
      Z czym kojarzy sie Panu sytuacja gdy dziecko płacze bo "boli go serce", nie
      może złapać oddechu, nie moze mówić bo to pogłebia ból ?
      • prokocimski Re: DO PROKOCIMSKIEGO!!!!! 26.06.07, 22:29
        Olu !

Pisałaś mi juz o tych objawach u swojego syna. Jeśli pomimo konsultacji u
        kardiologa, niepokoją Cię te objawy u syna, może skonsultuj syna u innego
        specjalisty.
        Może byc wiele przyczyn takich objawów. Od błachych : a)zwiazane ze zmianami
        wzrostowymi w kl. piers, b) nerwobolami, c) objawami somatycznymi; do
        poważnych. Tych drugich nie bedę wymieniał ( "nie szuka sie zeber, kiedy
        słyszymy stukot kopyt"). Ale zmiany w układzie krązenia też trzeba wykluczyć,
        tylko ze w gabinecie "oko w oko".
        Pozdrawiam.
        • alrada Re: DO PROKOCIMSKIEGO!!!!! 26.06.07, 22:36
          Wiem, ze ma Pan racje. Nie można stawiac diagnoz na odległośc. Wiele bym dała
          by były to bóle o innym podłożu. Na razie syn po raz pierwszy wypoczywa bez
          nas. Boję się tylko, ze tam sie nie skarży aby go nie wysłano do domu sad.
          A potem będzie kontrola i wówczas się okaże co dalej z tym zrobić. Mąż założył
          notesik i notuje tego typu objawy, łącznie z ciśnieniem i pulsem sad
          To piekielnie cięzki kiedy nie moze się pomóc swojemu dziecku.

Pozdrawiam i dziękuję.
          • joanna.czarnik Re: DO PROKOCIMSKIEGO!!!!! 27.06.07, 09:42
            Czescsmile
            Spiesze ci doniesc ze dzwonilam od godz 8 mojego czasu(czyli 9 w Polsce)i
            dodzwonilam sie dopiero do gabinetu dr.Lagan o 8.30!!!Najpierw nikt w centreli
            sie nie zgalaszal a potem nie chcieli mnie polaczyc z wew.1022bo to gabinet
            lekarski a lekarze strajkuja!!!Bede dzwonic dalej moze sie uda z nia
            porozmawiac.Wkoncu gdzy juz mnie polaczyli to nie odbierala,pewnie juz wyszla
            gdzies bo to byla 8,35!!!Jak nie dzis to bede probowac znow jutro.
            Przepraszam ze nie weszlam na gg ale nie widzialam wpisu,dzis zobaczylam.
            Z tym zapaleniem wsierdzia to ciekawosc i obawasmileKtos z forum kiedys mi o tym
            napisal,potem dostalam mase informacji na yem temat i gubie sie w tym...
            Piszesz ze to dla doroslych,czyli nie powinnam sie martwic?
            Jak stoji sprawa listu???
            Pozdrawiam
            Asia
            • joanna.czarnik Re: DO PROKOCIMSKIEGO!!!!! 27.06.07, 10:11
              Dodzwonilam sie do dr.Lagan i rozmawialam z nia.Wiecej napisalm na gg.Sprawdz
              szybciutko poczte gazetowa bo wyslalam tam cos ciekawego!!!Jesli znajdziesz
              chwile postaram sie wieczorem byc dostepna na gg to porozmawiamy o tym co ci
              wyslalam na poczte!!!
              Dam ci znac co ustalilam z dr.Lagan,mam zadzwonic do niej za 40 min
              Pozdrowienia
              Dzieki za wszystkosmile))
              Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka