monisia333 16.07.07, 17:33 Polecono mi kupić zwykłą parafinkę, żeby dodawać do kąpieli. Tylko w jakich ilościach? Wczesniej stosowałam Oilatum, więc nie było problemu. A teraz kompleteni nie wiem ile wystarczy wlać do wanienki z wodą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicja0 Re: Parafinka - jak stosować? 17.07.07, 00:33 ja kiedyś wlałam i nawet nie tak dużo, ale może zrobiłam coś nie tak, bo pojawiły się takie tłuste "oka" jak w rosole Nie dało się w tym myć. Ostatecznie zrobiłam tak, że w wodzie myłam mydłem dla niemowlaków, a potem po lekkim osuszeniu dziecka na ręczniku, smarowałam ciałko tą ciekłą parafiną. I muszę powiedzieć, że to mi się sprawdziło - szybko znikła sucha skóra na stopach i dłoniach dziecka, pupa jest gładziutka. Ładnie natłuszcza, trzyma wilgoć wewnętrzną skóry, nie odparza się i tanio Odpowiedz Link Zgłoś
patkawawa Re: Parafinka - jak stosować? 17.07.07, 11:01 ja tak jak alicja kapalam normalnie i po kapieli nacieralam parafina dla mnie rewelacja zero problemow skornych Odpowiedz Link Zgłoś