ji2k 29.07.07, 13:23 Mój synek ma 7 miesięcy i zdiagnozowaną szewską klatkę. Bierze 3 krople witaminy D3. Czy jest szansa na zahamowanie objawów biorąc pod uwagę wiek malucha? Proszę o podzielenie się doświadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e5121 Re: Szewska klatka 30.07.07, 12:12 A po trzy krople D3??? Czy byly robione badania w kierunku niedoboru D3. Mój syn, obecnie lat praiwe 7 tez ma taka klatkę, nasz lekarz nazywa ja lejkowata.Nam powiedziano,że jest to raczej problem genetyczny(nikt w rodzinie nie ma, ale...)Jestesmy pod stała opieka lekarza ortopedy z Międzylesia (innych lekarzy nie słuchamy- bo wydają sprzeczne opinie)Syn nie ma problemów z oddychaniem, wgłebienie od kilku lat , mysle że od drugiego roku zycia nie pogłębia się. Mamy zalecony basen i co jakis czas próbujemy sie do pływalni przekonac. Odpowiedz Link Zgłoś
ji2k Re: Szewska klatka 30.07.07, 12:51 Dziękuje za odpowiedż. 3 krople na wypadek zmiany pokrzywicznej a nie genetycznej - opinia pediatry.?? Próba Sulkowitcha w normie. Czy synek miał zalecane jakieś ćwiczenia oprócz basenu? Jeżeli basen to od kiedy? Zwykły czy z rehabilitantem? Odpowiedz Link Zgłoś
osmag Re: Szewska klatka 30.07.07, 17:05 Polecałabym ćwiczenia rehabilitacyjne. Jeżeli chodzi o wit. D3 to najlepiej zrobić najpierw badania krwi w kierunku niedoboru a dopiero potem można zwiększać dawkę D3. Nadmiar jest groźny i nie obojętny dla zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś