jbasko 23.08.07, 13:21 www.gif.gov.pl/wstrz_w_obrot.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lee_a Re: wstrzymano Infanrix!!! 23.08.07, 14:34 ale tylko jedną serię! więc szczepić dzieci chyba będą, co? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: wstrzymano Infanrix!!! 23.08.07, 14:37 www.gif.gov.pl/pdf-y/WS/WS_2007-08-23-066.pdf www.gif.gov.pl/wstrz_w_obrot.html Odpowiedz Link Zgłoś
niuch84 Re: wstrzymano Infanrix!!! 23.08.07, 21:46 ufff ja na szczęście miałam szczepionkę nie z tej parszywej serii Odpowiedz Link Zgłoś
kola.r Re: wstrzymano Infanrix!!! 23.08.07, 21:03 Jezuuu. moja mała dostała właśnie tą szczepionkę. z tej serii. jasna cholera MARTWI MNIE TO BARDZO... Odpowiedz Link Zgłoś
akulas1 Re: wstrzymano Infanrix!!! 23.08.07, 21:41 Kurcze. Mój mały tez był szczepiony tą szczepionką, ale nie mam pojęcia jakiej serii... Odpowiedz Link Zgłoś
niuch84 Re: wstrzymano Infanrix!!! 23.08.07, 21:42 i moja mała również ta szczepionke ma podawaną i co dalej ?? Oni nas chyba wykończą!!!!Ale się denerwuje Odpowiedz Link Zgłoś
tobi00000 Re: wstrzymano Infanrix!!! 24.08.07, 08:49 Matko!! Mój mały dostał tą szczepionkę!! Co teraz? Może to dlatego był taki ospały po szczepieniu. Przespał ciurkiem 7 godzin. Tak śpi tylko w nocy, a to było od 14 do 21. Rany i co teraz będzie. Jestem przerażona. Odpowiedz Link Zgłoś
adolka1 Re: wstrzymano Infanrix!!! 23.08.07, 21:45 serie masz wpisaną w kiążeczke zdrowia dziecka i książeczke szczepień Odpowiedz Link Zgłoś
akulas1 Re: wstrzymano Infanrix!!! 23.08.07, 21:52 wlasnie sprawdziłam w książeczce dziecka i nie mam wpisanej serii... Odpowiedz Link Zgłoś
malwa85 Re: wstrzymano Infanrix!!! 23.08.07, 22:01 Moja corcia tez byla szczepiona ta seria co ja mam teraz zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
megres Re: wstrzymano Infanrix!!! 23.08.07, 22:01 Właśnie aż się zagotowałam, mój synek też dostał to cholerstwo. Ciekawe jakie mogą być tego skutki. I jeśli (tfu, tfu) stanie się coś złego, jakie mogą być objawy? Czy może oznaczać to "tylko" nieskuteczność tej szczepionki?? Odpowiedz Link Zgłoś
agakr2 Re: wstrzymano Infanrix!!! 23.08.07, 22:05 Ja sprawdziłam serię i na szczęście mi się upiekło, synek dostał inną. Ale to jakiś koszmar z tymi szczepieniami!!! Co chwilę coś. A lekarze to już w ogóle... bez komentarza... JAK MOŻNA NIE WPISAĆ SERII DO KSIĄŻECZKI??????????????? Idiota jakiś robił szczepienie! A swoją drogą to mi nie wpisują do książeczki szczepień tylko do książeczki zdrowia... Też się muszę upomnieć... Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: wstrzymano Infanrix!!! 23.08.07, 22:12 Najczesciej wycofuja ze tak powiem na wyrost, tzn. lepiej wycofac i stwierdzic, ze nic sie nie dzieje oprocz zlego rozpuszczania czy zlej konsystencji. Podejrzewam, ze gdyby grozilo to powaznymi konsekwencjami zdowotnymi, to juz by o tym trabiono. Ja kiedys kupilam masc elocom, smaruje i czuje ze ma grudki, poszlam do apteki zapytac, dlaczego ta masc ma takie grudki, skoro jest na szczegolnie wrazliwe miejsca, farmaceutka mowi, ze tak ma byc, bo ona tez takiej uzywala. Potem okazalo sie, ze to byla wlasnie wadliwa seria wycofana z obrotu tylko albo az ze wzgledu na te grudki, ktore byly nieprzejmne dla skory. Odpowiedz Link Zgłoś
megres Re: wstrzymano Infanrix!!! 23.08.07, 22:21 Właśnie cała roztrzęsiona zadzwoniłam do znajomego pediatry. Trochę mnie pocieszyła, bo powiedziała, że pielęgniarka nie podałaby przykładowo mętnej lub w inny sposób podejrzanej szczepionki. Miły był szczepiony ponad miesiąc temu i jeśli coś byłoby nie tak, to już bym to zauważyła. Prawdą jest również to, że wycofanie całej serii nie oznacza że wszystkie szczepionki z tejże serii były kiepskiej jakości. A jeśli miałoby to jakieś poważne konsekwencje to już by o tym mówili wszędzie. Tak się pocieszam... Odpowiedz Link Zgłoś
kinga127 Podajcie proszę nr wadliwej serii 23.08.07, 22:37 Nie otwiera mi się strona podajcie nr serii. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
ninula2003 Re: wstrzymano Infanrix!!! 23.08.07, 23:30 Ja również zaszczepiłam synka tą szczepionką, czy ktoś wie czy należy panikować? Odpowiedz Link Zgłoś
kajlana Re: wstrzymano Infanrix!!! 23.08.07, 23:54 Panika nigdy nie jest wskazana. W naszej przychodni nie ma niestety zwyczaju wpisywania numeru serii..ech. Mam nadzieję, że nie trafiłam na tą felerną partię. Pocieszam się, że córka nie wykazuje żadnych niepokojących objawów, a szczepiona była już dość dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
basid1982 Re: wstrzymano Infanrix!!! 24.08.07, 08:08 Witam. Ja kupiłam też szczepionkę z tej serii, ale niestety mojej córci nie zaszczepiono narazie i szczepionkę mam w domu. Co mam teraz zrobić z nią, czy oddać do apteki? Problem w tym że nie mam paragonu, więc nie wiem czy mi przyjmą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: wstrzymano Infanrix!!! 24.08.07, 08:32 Zadzwon do przychodni. W karcie dziecka raczej na pewno wpisany jest numer serii. Odpowiedz Link Zgłoś
jumami Re: wstrzymano Infanrix!!! 24.08.07, 09:57 W połowie lipca mojego syna też szczepiono sczepionką z tej serii.Nie zauważyłam niepokojących objawów i mam nadzieje,że nic sie nie stanie! Teraz na początku września ma by szczepiony ponownie...i co? SKonsultuje się z moim pediatrą.Dzięki za ostrzeżenie i informację o wycofaniu szczepionki! Odpowiedz Link Zgłoś
basid1982 Re: wstrzymano Infanrix!!! 24.08.07, 10:04 wyczytała, ze tą szczepionkę wstrzymano na terenie województwa śląskiego, więc może tylko tam wykryto nieprawidłowości tej szczepionki.U mnie, tzn. w Białymstoku pytałam się pediatry i powiedział że nie ma przrciwskazań do szczepienia tą serią. Nie wiem, co o tym myśleć? Napiszcie, jeśli się myli mój lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
jumami Re: wstrzymano Infanrix!!! 24.08.07, 10:05 Z mojej przychodni Gniezno-Winiary wycofano tą serię,zastępując inną. Gdyby pani która szczepiła dziecko zauważyła nieprawidłowości w połączeniu 2 składników szczepionki-nie podała by jej mojemu synowi-powiedziała.Już jestem spokojna! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaw Opakowanie infanrixu 24.08.07, 10:16 W mojej przychodni też nie wpisali ani serii ani szczepienia do ksiązeczki szczepień!!!Ale przynajmniej dali mi opakowanie po szczepionce.W mojej przychodni nic niewiedza o wycofaniu szczepionki!!!!A w pn.mój synek kolejną dawkę.Zaraz dzwonię go givu! Odpowiedz Link Zgłoś
sidek3 Re: zaraz dostane zawalu!!!! 24.08.07, 11:06 teraz sprawdzilam moja corka 7 .08 tez dostala z tej serii co sie dzieje z ta szczepionka ze ja wycofali nie chce mi sie otworzyc ta strona nie zauwarzylam zadnych dziwnych objawow ide dzis do przychodni to zapytam ciekawe co mi powie pediatra Odpowiedz Link Zgłoś