nowakk3 27.08.07, 11:30 Dziewczyny mój synek bardzo często sika - bywa że nie chce zejść z nocnika. Ma zastrzyki na pałeczke ropy błekitnej w moczu - już 4 i nie ma poprawy (lek z antybiogramu). Co powinnam zrobić? Prosze o pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia_1985 Re: Pałeczka ropy błękitnej - 4 zastrzyk 27.08.07, 15:00 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22158 zajżyj tu. To forum poświęcone różnego rodzaju problemom układu moczowego u dzieci. Kiedyś sama tam zaglądałam gdyż miałam problem z córką. Otrzymałam tam wiele wsparcia, pocieszenia i kilku dobrych rad. Znalazłam także super lekarkę nefrolog z Katowic- mała dostała chemioterapeutyk i już ponad rok nie ma nawrotów choroby. Kąpie się w normalnej wannie, ba- nawet w basenie z innymi dziećmi Wyleczysz dziecko, tylko- cierpliwości. Rzoumiem to jak bardzo się martwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelka38 Re: Pałeczka ropy błękitnej - 4 zastrzyk 27.08.07, 17:42 Ojej, a dzieciątko leczone jest ambulatoryjnie? W jakim jest wieku?. Mój maluch leczony był kilkakrotnie z "okazji" pseudomonasa - zawsze tylko w warunkach szpitalnych- antybiotykami podawanymi przez pompę, których nie podaje się ambulatoryjnie. Bakteria jest bardzo trudna w leczeniu, dużo gorsza od gronkowca. U mnie nigdy nie było dyskusji- był pseudomonas w moczu - szliśmy do szpitala chociaż prosiłam o leczenie ambulatoryjne - nie dało sie. To trwało prawie dwa pierwsze lata życia - teraz już dzieki Bogu spokój.. Ale po drodze mielismy setki badań, zabieg chirurgiczny bo okazało się, że maluch ma uchył w cewce, gdzie ta cholerna pałeczka się zagnieździła. Odpowiedz Link Zgłoś