mathiola Re: Oco chodziło z tym INFanrixem? 27.08.07, 23:00 ale co konkretnie masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: Oco chodziło z tym INFanrixem? 27.08.07, 23:53 został wycofany ale chyba na śląsku Odpowiedz Link Zgłoś
sidek3 Re: podaje link 28.08.07, 11:40 hej moja corka byla szczepiona wlasnie ta seria 7 sierpnia w sumie narazie nic sie nie dzieje dolaczam do pytania dlaczego to wycofali nie chce otworzyc mi sie ta stronka a jak zapytalam pediatre to powiedziala ze mam sie nie martwic to nic takiego co jakis czas wycofuja leki ale to tylko chodzi o przeprowadzanie badan hmmm jakos troche nie chce mi sie w to wierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
sionasble Re: Oco chodziło z tym INFanrixem? 28.08.07, 14:47 nie warjujmy - nic się nie dzieje wstrzymanie jakich wiele Odpowiedz Link Zgłoś
mama_julci5 Leki czy trucizna? 31.08.07, 11:23 Jejciu załamać się można z tymi lekami.Lekarze najpierw wciskają te badziewia,że jakie to one cudowne,a tuż po podaniu leku dziecku pojawiają się komunikaty w necie na temat ich wycofania bądź wstrzymania w obrocie.Dziecko mojej siostry ma 4 misiące i już trafiło na 3 leki które potem zostały wycofane:EuvaxB,Debridat,Infanrix.Moja córcia nie dostała Euvaxu ale pozostałe dwa ma na koncie.Strach pomyśleć o wpływie tych leków na organizm dziecka.Oczywiście nikt o tym nie mówi,tylko wycofują jak gdyby nigdy nic.Szlak mnie trafia,ułomy jakieś pracują w tych firmach farmaceutycznych.Liczy się ilość a nie jakość.Może jeden z drugim się opamięta jak trafi na jego bliskich.Powinni badać leki zanim wypchną je na rynek medyczny barany! Odpowiedz Link Zgłoś
india78 Re: Leki czy trucizna? 31.08.07, 12:28 mama_julci5 napisała: > Może jeden z > drugim się opamięta jak trafi na jego bliskich. Myslisz, ze szczepią tym swoje dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_julci5 Re: Leki czy trucizna? 31.08.07, 12:50 pewnie nie,kurde jakie zakłamanie Odpowiedz Link Zgłoś
kipsmajlin Re: Leki czy trucizna? 31.08.07, 15:59 > Dziecko mojej siostry ma 4 misiące i już > trafiło na 3 leki które potem zostały > wycofane:EuvaxB,Debridat,Infanrix Żadne z tych preparatów nie zostało wycofane z obrotu. Zostały wstrzymane w celu badań nad konkretnymi seriami. Najczęściej odbywa się to np tak: pielęgniarka przygotowuje zawiesinę do wstrzyknięcia i coś nie pasuje, np nie rozpuszcza się, albo roztwór niejednolity etc. I muszą to zgłosić, wtedy wstrzymywana jest cała seria, do momentu wyjaśnienia. Zazwyczaj większość tych serii zostaje przywrócona do obrotu. Często może być tak, że akurat ta ammułka była źle przechowana "po drodze" do gabinetu szczepień, i już wystarczy. To, że wstrzymują czasowo leki, to tylko dla naszego bezpieczeństwa, prawie zawsze jest to dmuchanie na zimne. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_julci5 Re: Leki czy trucizna? 31.08.07, 20:11 może i wstrzymane,dla nas to już nie ma znaczenia.mój siostrzeniec natrafił AKURAT na te złe ampułki i to mnie najbardziej wkur... Odpowiedz Link Zgłoś
kipsmajlin Re: Leki czy trucizna? 01.09.07, 11:18 Ale je przywrócili do obrotu, to znaczy, że nic złego z nimi nie było. Nie martw się na zapas, nic się nie stanie) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_julci5 Re: Leki czy trucizna? 01.09.07, 14:56 dzięki za słowa pocieszenia,mam nadzieję że będzie tak jak piszesz.Tylko wkurza to,że non stop cos okazuje sie zle a my to stosujemy na dzieciach.a kiedy przwyrocili ten Infanrix,bo nie widze wzmianki na www.gif.gov.pl/?aid=126 . Odpowiedz Link Zgłoś
kipsmajlin Re: Leki czy trucizna? 02.09.07, 17:12 Qrcze, tego Infanrixu jeszcze nie. Ale patrząc po datach, to zwykle ze 2 miesiące trwa. Zerkaj pod zakładką "nadzór nad jakością/decyzje/ponowne dopuszenie do obrotu" na tej samej stronie. Naprawdę mam nadzieje, że będzie dobrze, choć też bym się trochę bała (ja z tych strachliwych). Mnie też irytują problemy z lekami, ekstremum to z tym corhydronem było. Do tej pory jak widzę lek z Jelfy to mi się przypomina.... Brrr. Odpowiedz Link Zgłoś