Dodaj do ulubionych

Przyśpieszona akcja serca

22.09.07, 10:14
Moja dziewięciolatka obudziła sie dzisiaj osłabiona i z przyśpieszoną akcją
serca, serce przez skóre widać jak wali.Przyjechał lekarz i nic nie
stwierdził, ale skierowanie na EKG wyżebrałam.Miałyście z takim czymś do
czynienia ??Wiecie z czym to sie może wiązać(oznajmił jeszcze ze słychać szmery)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • erka235 Re: Przyśpieszona akcja serca 22.09.07, 10:35
      A i jeszcze dopisze że lewa strona klatki piersiowej jest lekko uwypuklona, gdy
      dotknęłam to usłyszałam "ała".Boje się że to coś poważnego.
      • 76kitka Re: Przyśpieszona akcja serca 22.09.07, 10:59
        to uwypuklenie to tak ma zawsze czy teraz się zrobiło? Mój były miał krzywicę, miał tzw. kurzą klatke piersiową. W okresach intensywnego wzrostu czasem serce w tej zdeformowanej klatce piersiowej "obijało" się o klatkę piersiową, trwało to kilka dni, pamietam, że go mocno bolało jako nastolatka.
        Ja mam szmery i gdy się okazało, że je mam miałam robione echo, ekg i rtg, okazało się, że mam trójdzielność zastawki i jeszcze jedną drobną wadę wrodzoną, i prawą komorę powiększoną, dostałam zwolnienie z forsownych ćwiczeń na WF np. biegów długodystansowych, bo po intensywnym wysiłku mdlałam. Ja się o moich szmerach dowiedziałam w liceum, gdy zmieniłam przychodnię i przestałam chodzić do swojego pediatry. Jeśli to coś na klatce piersiowej urosło teraz to skonsultuj sie koniecznie z innym lekarzem, może mała miała grypę wczesniej? Bo grypa lubi sie na sercu odbić. Poproś o skierowanie na echo serca. Usg jest nieszkodliwe, więc lepiej na zimne dmuchać.
        • erka235 Re: Przyśpieszona akcja serca 22.09.07, 11:08
          Witaj.Uwypuklenie zrobiło sie dopiero dzisiaj.Nigdy tak nie było.Właśnie że mała
          w najbliższym czasie nie chorowała, miała tylko lekki katar, ale jak sie
          urodziła to chorowała non stop(alergia i skaza białkowa).kurcze już w
          poniedziałek rano miałam jechać na EKG, a bez skierowania też można zrobić
          usg?tylko gdzie
          • erka235 Re: Przyśpieszona akcja serca 22.09.07, 14:08
            W poniedziałek rano jedziemy na EKG i do innego lekarza i zobaczymy co będzie
            dalej.Córka po hydroxyzinie czuje się troszke lepiej choc serce dalej
            wali(hydroxyzine przepisał lekarz)
            • zebra12 Na jakiej podstawie stwierdził, że jest ok? 22.09.07, 16:50
              Jakie badania zrobił? Ja tez mam dziecko w tym wieku - córkę. Na
              Twoim miejscu zebrałabym się zaraz i pojechała na ostry dyzur. Niech
              jej zaraz zrobią badnia. Na, ale ja jestem panikara... Z sercem nie
              ma żartów. Jedź! I napisz co Ci powiedzieli. Przed Wami noc...
              • verdana Re: Na jakiej podstawie stwierdził, że jest ok? 22.09.07, 19:19
                ja tez bym do poniedziałku nie czekała - choc kilka takich akcji z
                dziećmi milalam. Raz ból serca i tez takie "uwypuklenie" okazalo się
                zwyklym uradzem - dziecko uderzyło się bardzo mocno. Innym razem
                nieprawidlowosci w biciu serca byly efektem zbyt niskiego cisnienia.
                Czy lekarz zmierzył dziecku ciśnienie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka