alojewska 16.11.07, 13:58 Witajcie!!! Moja córcia ma ponsd 2 latka i długie włosy. Zauważyłam na jej skórce pod włosami śladu jakby złuszczonej skórki. Jak tego sie pozbyć? Prosze pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drugijasmina24 Re: chyba ciemieniucha??? 16.11.07, 14:20 Nam pomogla olejuszka,jest dosc droga ale ja osobiscie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
alojewska Re: chyba ciemieniucha??? 16.11.07, 14:25 A gdzie ją można dostać? W aptece? I ile mniej więcej kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
drugijasmina24 Re: chyba ciemieniucha??? 16.11.07, 14:58 w aptece w smyku,nie pamietam ok 15 zl.Wpisz w google olejuszka i ci wyszuka albo na allegro zobacz. Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 Re: chyba ciemieniucha??? 16.11.07, 15:06 u nas pomógł Salicylol, ale to bardzo tłuste i ciężko zmyć, w aptece bez recepty Odpowiedz Link Zgłoś
enigmatic2 Re: chyba ciemieniucha??? 16.11.07, 15:53 Ja mam dwie córy po ciemieniuchach. U nas: pół godziny przed kąpielą posmarować główkę zwykłą oliwką dla niemowląt. Po pół godzinie wyczesać i umyć główkę w kąpieli. Powtarzać co wieczór aż się wszystko wyczesze. Zawsze pomagało. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: chyba ciemieniucha??? 16.11.07, 19:38 Oliwka jest niedobra z tego wzgledu, ze bardzo zle sie ja zmywa, u dziecka z bardzo dlugimi wlosami to jest wrecz niemozliwe za jednym umyciem. Ja polecam srodek, ktory u cory jako jedyny sie sprawdzil i to po 2 stosowaniach, Cerkosol,kupisz w aptece. Jest konsystencji oliwki, ale zmywa sie jakby go nie bylo na wlosach. Odpowiedz Link Zgłoś
a-bara Re: chyba ciemieniucha??? 17.11.07, 08:35 Mojemu Bartkowi lekarz przepisal... nizoral. 1 tydzien mylam mu wlosy codziennie 2 tydzien co drugi dzien 3-7 tydzien raz w tygodniu. Pomoglo. Bartosz mial wtedy prawie dwa lata. Urodzil sie z bardzo dlugimi i gestymi wlosami i niestety dlugo mial problemy z ciemieniucha.Nie pomagalo stosowanie oliwki.A wlosy wtedy nawet po umyciu byly tluste. Pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś