Dodaj do ulubionych

moje dziecko okropnie sypia

31.07.03, 11:15
Moje dziecko ma 7 miesięcy idalej okropnie sypia.
W dzień jest trochę lepiej śpi spokojniej,ale bardzo krótko.
Gorsze są noce cały czas się wierci z boku na bok,piszczy i ssie
pierś czasem nawet co godzinę.
Chcę podadz dziecku syrop homoeopatyczny STRES-SONNproszę o opinię
czy ktos go już stosował i jakie były rezultaty,a może wasze dzieci
podobnie sypiają.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • moni771 Re: moje dziecko okropnie sypia 31.07.03, 14:05
      Cześć jestem mama 8 miesięcznej Ali. U niej było podobnie koszmarne noce płacz
      nerwowe spanie...w dzień trochę lepiej.Okazało sie że to ukryta infekcja układu
      moczowego wyjaśniło to badanie posiewu moczu.A to podobno b. boli nie chcę nic
      sugerować ale u nas po leczeniu antybiotykiem nastąpiła znaczna poprawa i to
      oto chodziło.
      Pozdrawiam
      • bettyko Re: moje dziecko okropnie sypia 31.07.03, 14:17
        Cześć
        Mam nadzieję że z układem moczowym wszystko wporządku.
        Mała miała robiony posiew moczu i był jałowy.
        Pozdrowienia
        • moni771 Re: moje dziecko okropnie sypia 31.07.03, 14:59
          To całe szczeście bo zakażenie układu to nic dobrego a leczenie ciągnie sie
          długo...Gdybyś stosowała a syrop to daj znać czy pomaga tak na wszelki wypadek
          pozdrawiam
    • mniodek3 Re: moje dziecko okropnie sypia 04.08.03, 01:34
      Moje także. Ma 16 miesięcy. Badań robionych miał mnóstwo. Gdy często miał
      zalalenie oskrzeli i się dusił, to było zrozumiałe, ale od jakiegoś czasu,
      naszczęście nic się nie dzieje, a ze spaniem poprawy nie ma. I co robić?
      Podobno odstawić od cyca. Tylko jak? Chyba nie pocieszyła. Jak mnie się marzy
      przespać 3 godziny jednym ciągiem. Nie wyspana jestem od 1,5 roku. Zresztą
      widać po godzinie o której piszę. Zanim ja zdążyłam sie położyć, On się
      chwilowo wyspał.
      • elje Re: moje dziecko okropnie sypia 08.08.03, 09:04
        Nie wiem jak bardzo źle sypia Twoje dziecko, ale moje choć ma 2,5 roku też nie
        śpi rewelacyjnie. Oczywiście jest już znaczna poprawa, ale jeśli w nocy nie
        przeniosę go do naszego łóżka (w swoim przesypia od 2-4 godzin) to noc mam nie
        przespaną, a i to czasami zawodzi. Od urodzin dziecka może 5 nocy przespałam
        bez budzenia się. Chcę dodać, że dziecko jest zdrowe i karmiłam go piersią
        przez 10 m-cy. Odstawiłam bo byłam zmęczona tym kilkukrotnym wstawaniem w nocy
        (wcześnie wstaję do pracy). Odstawianie ku mojemu zdziwieniu odbyło się bardzo
        łagodnie choć nie bez żalu, ale to nie wpłynęło na poprawę spania.Mogę Ci
        poradzić tylko żebyś się uzbroiła w cierpliwość.
        Pozdrawiam. Mama Kubusia
    • natall Re: moje dziecko okropnie sypia 08.08.03, 11:17
      bettyko napisała:

> Moje dziecko ma 7 miesięcy idalej okropnie sypia.
      > W dzień jest trochę lepiej śpi spokojniej,ale bardzo krótko.
      > Gorsze są noce cały czas się wierci z boku na bok,piszczy i ssie
      > pierś czasem nawet co godzinę.
      > Chcę podadz dziecku syrop homoeopatyczny STRES-SONNproszę o opinię
      > czy ktos go już stosował i jakie były rezultaty,a może wasze dzieci
      > podobnie sypiają.
      > Pozdrawiam
      Mój syn na 2 lata. Przez kilka pierwszych miesięcy budził się w nocy co godzinę
      na karmienie. W dzień spał najwyżj pół godziny, dłużej jedynie na dworze ale
      wtedy cały czas musiam chodzić. W miare upływu czasu nie bylo wcale znacznej
      poprawy. Nocna pobyudka co 2 godziny. Po roku odstawiłam go od piersi, bez
      protestów i żalu z jego strony i to troszeczkę pomogło. Teraz ma dwa lata i
      nadal budzi się średnio 2 razy tyle że zasypia dużo szybciej i bez większych
      problemów
      • asia.mama.marcelego Re: moje dziecko okropnie sypia 08.08.03, 13:31
        Cześć!!
        Czy słyszałyście o tym że dzieci mają do przespania okresloną ilość godzin w
        ciącu doby. Może byc tak że dziecko spi za dużo w dzień, więc w nocy jest
        wyspane i chce zasnąć bo jest ciemno, cicho itd, ale nie może.tAK BYŁO Z
        MARCELKIEM. Albo jest im za gorąco. POZDRAWIAM
        • ewa9617 Re: moje dziecko okropnie sypia 09.08.03, 14:15
          Ja też zauważyłam, że moja 3 miesięczna córeczka jeżeli położę ją do łóżeczka
          samą to mam noc nie przespaną. Wierci się, rzuca z boku na bok i przy tym
          marudzi. Uspokaja się dopiero przy cycu i na moich rękach. Jak spi ze mną to
          jest wszystko OK!
    • ania9620 Re: moje dziecko okropnie sypia 09.08.03, 19:05
      witam
      miałam ten sam problem nie spałam 9 miesięcy moje dziecko non stpo wisiało na
      cycu, odstawiłam i problem zniknął śpi 12-13 godzin dosłownie od razu...
      chciałam karmić jeszcze dłużej ale moja psychika była już tak wyczerpana i
      powiedziałam dość i nie było tak zle dwa dni i nie pamiętała co to cyc,nie
      dawałam jej rzadnych smoczków ani butli bo i tak nie chciała ,poznała co to
      łyżeczka.
    • hornet27 Re: moje dziecko okropnie sypia 11.08.03, 13:58
      Witam,
      Przeczytałem ten list- i czuję się jakby była to opowieśc o naszym jasiu.
      Zachowuje się zupełnie tak samo - szczególnie kiedy dostarczymy mu zbyt duzo
      wrażeń. My dostaliśmy Melisal (lub melisol) - ale nie bardzo pomagało.

Zostaje tylko zyczyć Tobie i Nam cierpliwości

Dominika i Adam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka