wiolkum 28.11.07, 11:50 Proszę pomózcie jak najlepiej załagodzic katar u dziecka 14msc, co stosujecie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pssawik Re: co na katar u 14msc 28.11.07, 11:56 ja stosuję Euphorbium i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
sobiesia Re: co na katar u 14msc 28.11.07, 12:28 u nas na katar najlepiej sprawdza się olbas... udrażnia drogi oddechowe bezinwazyjnie, tzn. jest on sprzedawany w takiej buteleczce jak wit.D3 i wlewasz kropelkę do łóżeczka - ma intensywny zapach mięty i łagodzi w ten sposób oddech. Druga rzecz... maść majerankowa pod nosek - działa na podobnej zasadzie. Trzecia rzecz: sterimar - można podawać do noska lub rozpryskać nad łóżeczko przed i wtrakcie snu (to taka mgiełka z żelazem) - nie wysusza błony śluzowej noska. Mój synek nie toleruje metod inwazyjnych (nie da sobie nic do noska wlać, czy to kropelka czy spray - o euphorbium już nie wspomnę), dlatego działamy w ten sposób. Ale jeśli Twój maluch toleruje tego typu podawanie leków, to polecam sterimar do wstrzyknięcia do noska i odciągnięcie kataru np. fridą, a później posmarowanie maścią majerankową pod noskiem dla udrożnienia. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: co na katar u 14msc 28.11.07, 13:18 My też zawsze Euphorbium stosujemy. I maść majerankową pod nosek. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: co na katar u 14msc 28.11.07, 13:26 my tez Euphorbium, masc majerankowa, wit.C, herbatka z lipy Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: co na katar u 14msc 28.11.07, 18:14 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=577 Odpowiedz Link Zgłoś