Dodaj do ulubionych

zaparcia po Nan Ha 1

18.08.03, 16:14
Dziewczyny czy wasze dzieci tez miały zaparcia po Nan Ha 1?, jak sobie z tym
poradziłyście?, martwie się, że będe musiała zmienić mleczko, a tyle sie
naczytałam o jego zaletach, niestety mój 5-tygodniowy synek płacze podczes
robienia kupki ( wypróżnia sie raz dziennie), dodam, że jest karmiony tylko
mieszanką, pomocy....
Obserwuj wątek
    • w_ania Re: zaparcia po Nan Ha 1 18.08.03, 21:49
      Też karmiłam małą NAN HA 1 i nie miała zaparć, ale zdarzało się, że robiła
      kupkę raz na 2 dni i to taką zielonkawo oliwkową i śmierdzącą jednak nie było
      to regułą. Jeśli dzidzia nie płacze z tego powodu to nie ma się co martwić. Ale
      warto zapytać lekarza.
      Jaką wodę stosujesz do tego mleka i jak długo ją gotujesz? może to jest
      przyczyną? czy butelki są dobrze wysterylizowane i czy nie podajesz mleka które
      już sobie postało zrobione dłużej niż 3 godziny?
    • mali_a Re: zaparcia po Nan Ha 1 19.08.03, 11:48
      woda jest mineralna ( oczywiście z atestem IMiD), ale jej nie przegotowuję,
      poniewaz tak właśnie kazała pani doktor ( twierdzi ona, że woda po
      przegotowaniu traci status wody mineralnej), kupki rzeczywiści sa oliwkowe i
      co tu dużo mówić okrutnie cuchnące, nad tym sterylizowaniem popracuję, może
      faktycznie coś nie jest tak jak powinno być, w każdym razie dzięki za odpowiedz
      • mgurniak Re: zaparcia po Nan Ha 1 19.08.03, 13:07
        dziwne ....ze pozwoliła na wode nieprzegotowaną. Ja zawsze przegotowywałam,
        potem studziłam i dopiero robiłam mleczko.Nie dajesz dziecku nic do picia ?
        tylko samo mleko? może plantex czy jakąs herbatkę koperkową czy rumiankową
        spróbuj podać? Mój synek od urodzenia miał zaparcia takie, ze płakał jak robił
        kupkę ,która notabene nie chciałą wyjść a jak juz wychodziła to wrzeszczał z
        bólu jakby go to rozrywało.MAKABRA. Lekarz zmienił mleko na inne / w moim
        przypadku był to nutramigen / i wszystko wróciło do normy.
        może najpier zobacz jak bedzie po przegotowanej wodzie i jakims piciu.....a jak
        to nie pomoze to wtedy do lekarza....INNEGO smile
        • mali_a Re: zaparcia po Nan Ha 1 19.08.03, 16:10
          kiedyś wode przegotowywałam, różnicy w robieniu kupki nie zauważyłam, koperek
          i rumianek stosuję, owszem rewelacyjnie pomogło na kolkę, natomiast nie na
          wypróźnianie się mojego maleństwa, powiedz mi czy to mleczko, które stosujesz
          jest na receptę? i ile kosztuje? czy jest hypoalergiczne?
          • mgurniak Re: zaparcia po Nan Ha 1 20.08.03, 07:01
            nutramigen jest mieszanka hypoalergiczną, mozna go kupić bez recepty za 30zł a
            na receptę za 15zł.Ale najpierw niech lekarz stwierdzi,ze to alergia
            pokarmowa ....wtedy napewno przepisze jakies mleczko./ tych mieszanek jest
            mnóstwo /.
    • w_ania Re: zaparcia po Nan Ha 1 19.08.03, 22:16
      Ja też się dziwię że nie gotujesz wody????!!!! Ja ją gotuję nawet 5 minut i
      nigdy nie słyszałam żeby ktoś nie gotował wody dla dzidzi. Moja miała oliwkowe
      kupy jak karmiłam piersią i dokarmiałam Nan1 ha. Ale jak już skończyłam karmić
      moim mlekiem problem zniknął.
      Skonsultuj się z innym lekarzem może dowiesz się czegoś nowego.
      Pa Ania
    • mali_a Re: zaparcia po Nan Ha 1 20.08.03, 16:54
      wiecie co ja juz głupia jestem jeśli chodzi o tę wodę, dzwoniłam do innego
      pediatry i powiedział, żeby przegotowywać, dzwoniłam do producenta Nan a tam
      powiedzieli mi, że jeżeli chodzi o wodę żywiec to spokojnie można podawac ja
      surową, poniewaz jest to woda źródlana, przegotowywać należy kranówkę
    • w_ania Re: zaparcia po Nan Ha 1 21.08.03, 08:47
      ja właśnie stosuję żywiec i ją gotuję przecież to jest i tak woda
      niskozmineralizowana bo inna nie może być wszystko co jest potrzebne dziecku
      jest w mleku. - tak ja sądzę. Ale nigdy nie słyszałam żeby dziecku nie
      przegotowywało się wody. (obojętnie mineralnej czy kranówki) wszystkie moje
      koleżanki też używają żywca i zawsze go gotują.
      Pozdrawiam Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka