agadam0 23.02.08, 10:59 moja 16 miesięczna córka od 4 miesięcy nie przybiera na wadze i nie chce nic jeść. Wygląda na to że nie ma wogóle łaknienia na jedzenie po prostu nie jest głodna. Może ktoś też ma taki problem to proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra19811 Re: brak apetytu 23.02.08, 15:46 Marysia ma prawie 16 m-cy i też jest problem z apetytem. W grudniu przybrała na wadze może 10 deko, od tej pory nic. też wydaje się że nie jest głodna. Jedyne co je to bułę, ale i tej niewiele bo 1/2 może 3/4 kajzerki dziennie. Troszkę mleczka. Jak tylko widzi ,że idę z talerzem to już kręci głową. Zaczełam się martwić , mała też w nocy nie jest spkojnna, marudzi i płacze. Okazało się że wyszły jej trzy piątki i jedna szóstka ( lub daleka piatka ). Teraz juz pod dziąsłami są 3 i 4 . Może Twoja córka też zabkuje. Mojej juz zęby dokuczały a jeszcze nic nie było widac. Robię co moge aby ją zachęcić staram się nie zmuszać, puszczam baje w TV, robię samolociki, kolorowy talerzyk , robie "tata je, baba je, mama je i dzidzia je". Kupiłam jej Sanostol żeby wzbudzić apetyt . Mało to wszystko pomaga. Nadal się martwie. staram sie podać rzeczy które maja dużo żelaza, bo żelazo wpływa posrednio na apetyt i żeby nie dostała anemii. Czy masz jakieś przypuszczenia ?? robiłaś badania ? mocz, krew ? Co pediatra na to ? Odpowiedz Link Zgłoś