truskawa8 06.09.03, 20:21 U mojej kilku dniowej córeczki znalazłam krew w pieluszce a po kąpieli miała kropelkę krwi na pochwie POMÓŻCIE bo niewiem co mam z tym zrobić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hedom1 Re: krew w pieluszce 06.09.03, 20:58 Witam, Bez paniki. U dziewczynek, szczególnie tych kilkudniowych ma prawo pojawić się na pieluszce i pochwie krew co jest wynikiem działania hormonów które dostała od mamy. Nie potrafie tego wytłumaczyć fachowo ale jestem pewna, że nie musisz sie tym martwić. Oczywiście jeżeli towarzyszą twemu jakieś niepokojące objawy lub po prostu jeżeli się niepokoisz to udaj się do pediatry lub zadzwoń po swoja pielęgniarkę środowiskową. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
czarnotka1 Re: krew w pieluszce 06.09.03, 21:02 Moja przedmówczyni ma rację - u kilkudniowej dziewczynki może pojawić się krwawienie z pochwy, które jest wynikiem działania hormonów matki i jest to całkiem normalne. Oczywiście, jeśli się denerwujesz, to idź po prostu do pediatry. Pozdr Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
truskawa8 Re: krew w pieluszce 06.09.03, 21:05 Bardzo dziękuję za odpowiedz teraz przynajmniej będę mogła spokojnie iść spać Odpowiedz Link Zgłoś