nieznajoma.pl 01.08.08, 10:18 dziewczyny poradzcie od wczoraj corcia czesto siada na kibelek i przy kazdym oddawaniu moczu placze czyzby sie nabawila tzw.wilka?? czym mozna wyleczycz??poradzcie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dirgone Re: pieczenie u 4 latki przy oddawaniu moczu 01.08.08, 10:22 Do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
dynema Re: pieczenie u 4 latki przy oddawaniu moczu 01.08.08, 10:41 Idz do lekarza, bo podasz domowe srodki, moze na troche pomoze, ale pozniej moze nawracac. Lepiej raz przeleczyc a porzadnie. 1) Podaj jej Nospe( o ile mozna u 4 latkow- sprawdz na ulotce), powinno pomoc na tyle aby moc sie zjawic u lekarza. Bedzie ja mniej bolec. 2) Zakwas mocz -np. podawaj sok ze swiezo wycisnietych pomaranczy oraz zurawine np. suszona. Lekarz powie ci co zrobic w takiej sytuacji i pewnie cos przepisze. Ty dodatkowo mozesz przez jakis jeszcze czas: 1) Podawac zurawiny i sok zurawinowy 2) Podawac sok ze swiezych pomaranczy 3) Nie podawaj jej slodkich rzeczy z tydzien- unikaj czekolady, cukierkow, ciast, kupnych sokow z dodatkowym cukrem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
frodolin Re: pieczenie u 4 latki przy oddawaniu moczu 01.08.08, 11:36 wygląda na zapalenie cewki moczowej lub i pęcherza, najlepiej idź do lekarza, koniecznie zrób badanie moczu i posiew u dziewczynek do piątego szóstego roku życia taka drobna infekcja może przerodzić się w zapalenie układu moczowego, możesz podać wit c i urosept dostępny w aptece bez recepty ale najlepiej skonsultuj to z lekarzem, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Dynema - lecz sie sama 02.08.08, 21:59 www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1564: czyli: - nie podejrzewam skurczu miesni w przewodzie pokarmowym, bo wtedy nei byloby bolesnego oddawania moczu - nie podejrzewam rowniez boelsnego miesiaczkowania (jak nie patrzec 4-ro latka.. hmm.. odrobine za wczesnie) - skurcz naczyn krwionosnych.. hmm.. tez malo prawdopodobny, nei te objawy. Sok z pomaranczy ostatnio wg badan amerykanskich naukowcow pomaga przy kamicy nerkowej (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22158&w=62423986&a=62423986) Nie widze tu objawow, chyba, ze masz rtg w myszcze komputerowej. Sok zurawinowy rowniez nie zakwasza moczu, zabobiega zakazeniom poprzez pewne dzialanie zurawiny (polecam vitabutin.pl/ ) Podawanie czy nie slodyczy nie ma tu nic do rzeczy. W kazdym razie ja osobiscie nie zetknelam sie z zadnymi naukowymi badaniami, ze dzieci jedzace slodycze czesciej zapadaja na zakazenia ukladu moczowego. Tak wiec - lecz sie sama takimi sposobami Pozdrawiam Cie serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
1alicja580 Re: Dynema - lecz sie sama 04.08.08, 22:59 Madziulec, ale pojechałaś...... Po co, miałaś zły dzień.... Znam Cię z innego forum i sugerowałabym więcej pokory.... Każdy ma tu prawo dzielić się swoim doświadczeniem, a rozumująca osoba pytająca zdecyduje jak postąpi.... Dlatego ja boję się czasami pytać, obserwuję otoczenie i da się zauważyc wiele wrednych osób, szkoda że również tutaj można na nich natrafić Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Dynema - lecz sie sama 04.08.08, 23:17 Nie wrozylam z fusow, nie wyssalam z palcow. Dalam konkretne linki, ktore nie sa moimi wymyslami. I szkoda mi dziecka, ktore przez takie porady albo bedzie dluzej chorowalo albo bedzie mialo komplikacje bo iles matek poslucha i co zrobi? Uspokoi sie i nie pojdzie do lekarza. Tyle w temacie. A zwalanie wszystkiego an zle dni jest po prostu zalosne i dowodzi, ze nei ma sie nic do powiedzenia i po prostu szuka sie wymowki, do czego aj osobiscie nei jestem przyzwyczajona. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: pieczenie u 4 latki przy oddawaniu moczu 01.08.08, 11:35 Wilka? Raczej zakazenia ukladu moczowego.Z tym trzeba do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
loretta_pl Re: pieczenie u 4 latki przy oddawaniu moczu 02.08.08, 20:38 u mojej 4latki dziś wieczór się zaczęło to samo-całą czerwona i nie chce się wysikać boo ją boli. Wiem, w pon do lekarza a co mogę zrobić jutro, żeby złagodzić?jakieś okłady? może rumianek czy coś? poradźcie Odpowiedz Link Zgłoś
betty-226 Re: pieczenie u 4 latki przy oddawaniu moczu 02.08.08, 21:16 Nasiadówki z tantum rosa. Ale nie mam pojęcia, czy na ten rodzaj bólu/dyskomfortu pomoże. Na pewno trzeba pójść do lekarza z wynikiem przynajmniej ogólnego badania moczu. Oczywiście przed pobraniem porannego moczu ze środkowego strumienia trzeba dziecię baaardzo dokładnie podmyć. Odpowiedz Link Zgłoś