Gość: Renata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.03, 15:32 Mam pytanie: teściowa wmawia mi, że dziecko dostaje czkawki z zimna, faktycznie najczęściej ma ją wtedy gdy leży przez chwilę odkryte... Prawda czy przesąd ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adolph Re: Czkawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 11:40 Gość portalu: Renata napisał(a): > Mam pytanie: teściowa wmawia mi, że dziecko dostaje czkawki z > zimna, faktycznie najczęściej ma ją wtedy gdy leży przez chwilę > odkryte... > Prawda czy przesąd ??? Teściowa - twoj wróg , ale nie zawsze chyba ... IMO mam 4 dniową corecke 2 noc w domku i wczoraj strasznie w nocy czkala.. dzisiaj rano oprocz tego malego kocyka zawinalem ja ddatkowo w zwykly koc ponosilem 30 minut na rękach i juz nie ma czkawki. Poza tym gdzies w necie przeczytalem, ze zimno tez moze byc powodem czkawki. Nie mam linka pod reką ale jak chcesz poszperac to wpisz w www. google.pl : noworodek czkawka Pozdrawiam nowy tatuś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vargazm Re: Czkawka IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 08:43 moja mała ksiezniczka jak ma czkawke ,to zaraz mama da cdycucha i jest spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosik Re: Czkawka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.03, 01:04 to prawda, najlepsza metoda jest przystawienie do piersi i zaraz mija Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Czkawka IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 19:51 My dajemy naszej córeczce, troszkę wody przegotowanej z odrobiną cukru- też pomaga. Ciekawostka: Nasz Klaudusia jak ma czkawkę - to na 70% zrobi kupkę Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka83 Re: Czkawka 28.03.04, 15:51 A jak się pojawia czkawka u dorosłego mężczyzny i trwa przez tydzień non-stop? gorączka,wymioty itd....to co wtedy robic i czego to może być objawem???? (mój ojczym właśnie tak ma) Odpowiedz Link Zgłoś
justynka41 Re: Czkawka 29.04.04, 23:44 no to w takim przypadku nalezy isc do lekarza by zrobil specjalne badania i stwierdzil czy nic nie zalega w ukladzie pokarmowym. na pocieszenie tydzien to dosc krotko, najdluzsza czkawka trwala ponad 68 lat ... Odpowiedz Link Zgłoś
ikondr Re: Czkawka 09.07.04, 16:03 Mój Mikołaj (20 MIESIĘCY) jeżeli ma czkawkę to już cały dzień. Niestety nie pomagają stare sposoby np. podanie piersi. Do tej pory przeczekuję tę czkawkę i jak zauważyłam to jemu ona nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
vali130 Re: Czkawka 10.07.04, 22:15 moja ma czkawke zawsze jak jej sie mocno odbuje po jedzeniu,no z zimna tez ale zadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak1 Re: Czkawka 10.07.04, 22:58 Może to ma jakiś związek z zimnem, ale u nas sie to nie sprawdza. Kacperek często zaczyna czkać leżąc w ubranku i na dodatek przykryty kocykiem. Zayważyłam również, że dostawał czkawki chwilę potem jak ulało mu się. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś