Dodaj do ulubionych

Dr Turski Gdańsk!!!

12.10.03, 21:54
Czesc Mamusie!
Od urodzenia naszej coreczki (obecnie 3 lata), leczylismy mala u Dr
Turskiego. Zrobil na nas baaardzo!! dobre wrazenie od samego początku, ja
bylam nim wręcz zachwycona. Niestety ostatnio nie za bardzo trafia. Przy
dwoch ostatnich infekcjach malej leczyl ja ze 3 czy 4 tygodnie, z tego
pierwsze "zestawy" leków byly kompletnie nietrafione. Dopiero po podaniu
antybiotyku, leczenie zaczynalo przynosic efekty.
Czy sa Mamy, ktorych dzieci sa lub byly pod opieka tego doktora?? Jakie sa
Wasze opinie??

Pozdrawiam
Zagubiona Mama sad

Obserwuj wątek
    • rispetto Re: Dr Turski Gdańsk!!! 13.10.03, 22:27
      Chociaż jestem tatusiem, a nie mamusią, to zajmę głos, bo mówisz o Gdańsku smile
      Nasza 5-miesięczna Haneczka była już u więcej lekarzy, niż ja w całym życiu.
      Niestety z pediatrami nie mamy najlepszych doświadczeń (stąd tyle zmian
      lekarzy). O rejonowych w ogóle można zapomnieć. Całkiem niezłe wrażenie
      zrobiła lekarka z Akademii Medycznej z Neurologii Dziecięcej. Teraz jesteśmy
      pod opieką wspaniałej pani doktor ze Szpitala Wojewódzkiego (Kopernik) i
      jesteśmy bardzo zadowoleni. Zdecydowanie najgorsze wrażenie zrobiły na nas
      lekarki ze szpitala na Zaspie. Komletne dno.
      Doktora Turskiego nie znam i z tego, co piszesz nie chciałbym poznać. Szkoda,
      że z Twojego dziecka robi sobie poligon doświadczalny dla swoich pomysłów.
      • zachara Re: Dr Turski Gdańsk!!! 17.10.03, 13:11
        czy lekarka u której leczysz swoja małą przyjmuje prywatnie czy w przychodni?
        Ja też znam super lekarke z Akademii Medycznej, która przyjmuje prywatnie i
        jest naprawde godna polecenia nasi znajomi już skorzystali- dr. maria Korpal-
        szczyrska. naprawde poświęca dziecku godzine czasu i ogląda bardzo szczególowo,
        bada reakcje itp. a przy okazji nie jest nawiedzona.
        • rispetto Re: Dr Turski Gdańsk!!! 17.10.03, 15:56
          Witam
          Ta lekarka przyjeżdża do nas do domu. Nasza firma ma podpisaną umowę z Centrum
          Medycznym dzięki czemu wizyty te sa za darmo. A pracuje jak napisałem
          w "Koperniku". Nie wiem, czy przyjmuje prywatnie.
    • zachara Re: Dr Turski Gdańsk!!! 17.10.03, 14:00
      to jeszcze raz ja tym razem z pytaniem do zagubionej mamy czy dr Turski leczył
      was tylko lekami homeopatycznymi bo ja szczerze mówiąc jestem nastawiona do
      nich sceptycznie
      • asiulek11 Re: Dr Turski Gdańsk!!! 22.10.03, 19:46
        Hej Zachara
        Nie, nie leczy Malej tylko lekami homeopatycznymi. Jesli trzeba, podaje inne
        leki. Musze przyznac, ze odzyskalam wiare w tego lekarza i chyba juz nigdy w
        niego nie zwatpie. Nasza Mala znow zachorowala, miala bardzo wysoka goraczke,
        ktora utzymywala sie przez kilka dni. Lekarka w przychodni pobieznie ja zbadala
        i zalecila witaminy i leki na zbicie goraczki. W koncu zdecydowalam, zeby
        pojechac do dr Turskiego, i dzieki Bogu ze tak zrobilismy. Okazalo sie, ze Mala
        ma jakies afty na jezyku i gardle, czego lekarka w przychodni nie zauwazyla!!!
        Juz nie raz spotkalam sie z opieszalocia piediatrow, nie tylko tych z
        przychodni, ale takze podczas wizyt prywatnych. Bardzo trudno znalezc kogos
        rzetelnego.
        Gdy nasza coreczka byla malutka, homeopatia wydawala mi sie najlepszym
        wyjsciem. Uznalam, ze nie ma potrzeby faszerowac takiego malutkiego, jalowego
        jeszcze organizu chemia. Chociaz, gdy szlismy do doktora po raz pierwzsy nie
        mialam pojecia, ze on leczy homeopatycznie.
        Zyczymy zdrowkasmile
        • asig Re: Dr Turski Gdańsk!!! 25.10.03, 16:47
          Cześć!
          Też leczyliśmy się u dra Turskiego, i też homeopatycznie głównie-zawsze
          skutkowało, a nie obciążało organizmu. Ostatnio jednak korzystaliśmy z pomocy
          innego lekarza (prywatnie), bo nie sposób się dostać do dra Turskiego. Bo skąd
          u licha mam wiedzieć, że za 3 dni synek zachoruje? To nas doprowadza do
          szewskiej pasji.Owszem lekarz przyjął nas ze dwa razy niejako poza kolejnością
          (nie byliśmy umówieni), ale ostatnio niestety już nie (za dużo pacjentów). I to
          jest największą bolączką (terminy!), bo lekarz wydaje mi się naprawdę rzetelny
          i szkoda rezygnować z Jego usług...
    • zachara Re: Dr Turski Gdańsk!!! 27.10.03, 09:49
      Broń Boże wcale nie zamierzam rezygnować z tego lekarza. Mam tylko watpliwości
      co do skuteczności homeopatii. Chociaż rzeczywiście dla tak młodego organizmu
      chemia nie jest zbyt dobra więc chyba sie przekonam. Sam lekarz ma świetne
      podejście do dzieci i bada je dokładnie a terminy - no cóż to jest problem. Z
      tego co wiem to do dr. należą dzieci z wielu odległych dzielnic Gdańska stąd te
      tłumy. chociaż ja ostanio zadzwoniłam rano do dzieci chorych i już na 12
      godzine byłam zapisana - zależy od dnia.Generalnie rzecz biorąc polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka