bolesciwa 01.10.08, 10:38 moj 2 letni wnuk od kilku tygodni ma rano b.nieswiezy oddech. Byl odrobaczany, badany niedawno przez pediatre. Czy ktos wie, jakie moga byc przyczyny i co robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasikk3 Re: nieswiezy oddech 01.10.08, 10:52 U mojej córki było to zawsze związane z peknietymi przy ząbkowaniu dziąsłami, zwłaszcza przy czwórkach i piatkach fatalny zapaszek! Odpowiedz Link Zgłoś
mamulenka Re: nieswiezy oddech 01.10.08, 12:31 gdy ja byłam mała (2,5 roku), miałam zgorzel w ząbku, który wygladał na zdrowego... - to z opowiadańn mojej mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: nieswiezy oddech 02.10.08, 10:32 czy twoj wnuk czesto bierze antybiotyki? jesli tak, to moze to byc grzybica, po tym jak antybiotyki wybily co do nogi dobra flore bakteryjna, zostawiajac wolne pole grzybom... Na wszelki wypadek zawsze mozna podac paleczki kwasu mlekowego przez jakis czas, do kupienia w kazdej aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: nieswiezy oddech 02.10.08, 13:48 U mojego synka tez czasami tak jest. Niestety zawsze za chwilę okazuje się, że ma anginę:o((( Odpowiedz Link Zgłoś
manna_poranna Re: nieswiezy oddech 02.10.08, 14:54 laryngolog mi wyjaśnił, że u nas to trzeci migdał zbiera i "sieje", niestety przykry zapach też zwykle oznacza chorobę ( Odpowiedz Link Zgłoś
znaniec1 Re: nieswiezy oddech 02.10.08, 21:17 ...... albo dziwny zapach z ust u moich dzieci zwiastuje infekcję, Odpowiedz Link Zgłoś
bolesciwa Re: nieswiezy oddech 03.10.08, 08:44 Nigdy jeszcze nie bral antybiotykow. Nie chorowal na angine. Rosna mu trzonowe zeby, wiec to moze to. O trzecim migdalku nie pomyslalam, ale sadze, ze tydzien temu, kiedy mial robiony bilans dwulatka i byl badany przez pediatre, to dostrzeglby cos niepokojacego. Jakie sa objawy zwiazane z przerostem trzeciego migdalka? Dziekuje za dotychczasowe i kolejne wpisy od Was. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: nieswiezy oddech 03.10.08, 12:06 sama jestem ciekawa, bo rano mamy z ust z synem oboje nieprzyjemny zapach - identyczny. On od kiedy pamietam ja tez chyba od zawsze. Zaraz po przebudzeniu musze leciec choc usta przeplukac bo sama siebie nie moge zniesc Dlatego watpie aby to zawsze mialo oznaczac chorobe Odpowiedz Link Zgłoś