hellious 14.11.08, 08:41 moczu ma jakis termin waznosci? Jesli tak, to wiecie jaki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przeciwcialo Re: Czy skierowanie do pobrania krwi/ oddania pro 14.11.08, 08:43 Raczej nie ma. Ja mam skierowanie z czerwca do wykorzystania w grudniu przed wizyta kontrolna. Odpowiedz Link Zgłoś
aguskin Re: Czy skierowanie do pobrania krwi/ oddania pro 14.11.08, 08:45 chyba nie, byłam po miesiacu i było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Czy skierowanie do pobrania krwi/ oddania pro 14.11.08, 08:46 nie ma, pytałam kiedyś bo miałam zrobic i zapomniałam Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Czy skierowanie do pobrania krwi/ oddania pro 14.11.08, 08:54 No to super Ja juz sie miesiac zabieram za lapanie sikow i puki co, nie poszlo nam najlepiej Dziecko moje takie qrna wychowane, ze bez pieluchy nie nasika i koniec. Juz nie wiem jak to zrobic... Jak wy lapalyscie 15-to miesieczniakom? Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Czy skierowanie do pobrania krwi/ oddania pro 14.11.08, 09:10 torebkę przyklejałam a potem zakładałam pieluchę, żeby nie ściągały. Z tymże kupowałam ich zawsze ze trzy, bo za pierwszym razem to nie wychodziło Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Czy skierowanie do pobrania krwi/ oddania pro 14.11.08, 09:15 chcialam wlasnie jakos bez tej torebki, bo wszyscy odradzaja (ze niby wyniki moga wyjsc zafalszowane) Odpowiedz Link Zgłoś
ellgie Re: Czy skierowanie do pobrania krwi/ oddania pro 14.11.08, 09:21 Wkładasz dzieciaka do wanienki (ściągasz mu oczywiście wcześniej pieluchę) nakrywasz kocykiem lub ręcznikiem co by nie zmarzło zabardzo, dajesz do łapy jakąś zabawkę i czekasz na siki Wcześniej wymyj dokładnie rzeczoną wanne. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Czy skierowanie do pobrania krwi/ oddania pro 14.11.08, 10:12 Hehe, juz sie widze zasypiajaca o 6.00 rano nad ta wanna Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Czy skierowanie do pobrania krwi/ oddania pro 14.11.08, 10:14 nie jestem przekonana, czy pobieranie moczu do wanny - nawet wymytej - da mniej zafałszowane wyniki niż pobieranie do jałowej torebki. Tylko torebki nie można paluchami dotykać nigdzie w środku. Ja tak robię od 6 lat z 3 dzieci i zawsze było ok Odpowiedz Link Zgłoś
ellgie Re: Czy skierowanie do pobrania krwi/ oddania pro 14.11.08, 10:45 A co powiesz na pobieranie próbki moczu z nocnika? Tak kazano mi zrobić w szpitalu powiatowym w pewnym dolnośląskim mieście. Dopiero jak piguła stwierdziła, że sików jest za mało nałożyła woreczek do złapania sików. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Czy skierowanie do pobrania krwi/ oddania pro 14.11.08, 10:50 wiem, że tak się robi, ale sama jednak mam wątpliwości co do jakości takiej probki. Dlatego zakładam woreczki Oczywiście ideałem byłoby nasikać wprost do jałowego pojemnika, ale nie wiem jak nakłonić do tego niekumatego niemowlaka - takie rzeczy to tylko w Erze Odpowiedz Link Zgłoś
gorzkasweetie Re: łapanie 14.11.08, 12:20 W tym wieku próbowałam bezskutecznie nauczyć swoje dziecię sikania do nocnika. Głupia, nie wiedziałam, że nas jeszcze ponad rok pieluch czeka Ale czasami jej się wtedy cos zrobic do nocnika udawało. Więc łapałam mocz do analizy tak, że wstawiałam pojemniczek do nocnika. Akurat szczęście miałam i udawało się tylko oczyścić trzeba było naokoło pudełeczko i próbka pierwsza klasa była. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzkasweetie Re: łapanie 14.11.08, 12:22 A do woreczka się nigdy nie udało, czekała bestia normalnie po kilka godzin z siusianiem, za licho do worka nie zrobiła! Zupełnie jak moja kocica jak dostała inny niż ulubiony piasek do kuwety, to cały dzień trzymała, aż poleciałam szukać po mieście tego ulubionego Odpowiedz Link Zgłoś