Dodaj do ulubionych

objawy krzywicy???

05.11.03, 20:59
Hej!
Mój kolejny problem to domniemane objawy krzywicy u mojej Majki (6 mcy).
Lekarz stwierdził to na podstawie wystających guzów czołowych. Moim zdaniem
jej czoło wygląda normalnie. Fakt że główkę ma dość dużą, ale to chyba różnie
bywa. Czy wasze dzieci przeszły coś podobnego?
pozdrawiam
basia
Obserwuj wątek
    • maj03 Re: objawy krzywicy??? 05.11.03, 22:55
      Witaj,
      jeden z lekarzy z CZDz ( a bylo ich sporo) stwierdzil rowniez , ze moja teraz
      juz 2 letnia corka ( wowczas 7 msc) przeszla krzywice. Stwierdzil to na
      podstawie wystajacych zeber i stawow. Jakos mu nie uwierzylam i nie ciagnelam
      tematu. Potem juz czegos podobnego od lekarzy nie slyszalam ( a ortopedow
      odwiedzilam sporo , dziecko mialo bardzo krzywe nozki),teraz Mila ma 2 lata i
      objawow krzywicy ,ktora rzekomo przeszla nie ma!
      Sugeruje konsultacje z innym specjalista .
      Nie martw sie na zapas
      Pozdrawiam
      Aneta
    • natalii11 Re: objawy krzywicy??? 06.11.03, 12:30
      Basiu ,myślę ,że do sprawy trzeba podejść spokojnie i rzeczowo, osobiście nie
      słyszałam o wystających guzach czołowych u mnie lekarka bada ciemiączko i od
      jego wielkości uzależnia dalsze postępowanie. Twoja dzidzia ma 6 miesięcy jest
      to okres intensywnego wzrostu , ważnym czynnikiem jest tutaj brzuszek a raczej
      odstające żebra, co lekarz też powinien obejrzeć , obserwuj też czy dziecko nie
      poci się nadmiernie. Być może krzywica to za dużo powiedziane , może są to
      niedobory witaminy D , nie napisałaś co zalecił lekarz , ani jakie witaminy
      przyjmuje Twoje dziecko. Teraz jest jesień spędzamy na dworze coraz mniej czasu
      a słoneczko też jest słabsze.Jeżeli chodzi o wielkość głowy to na pewno nie
      jest wyznacznikiem krzywicy według mnie to bardziej genetyczne uwarunkowania.
      Nie martw się na zapas ale przemyśl podawanie odpowiedniej ilości witamin ,
      którą powinien określić lekarz. Pozdrawiam.
    • mirka17 Re: objawy krzywicy??? 06.11.03, 12:55
      www.poradnikmedyczny.pl/archiwum_wyn/174
      Otwórz tę stronę. Tam jest wszystko o krzywicy. Mirka17

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka