pyzunia2007 22.01.09, 14:51 znacie jakieś domowe sposoby na katar Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bozenka19781 Re: sposoby na katar 22.01.09, 19:26 Witam, Jak moja córeczka ma katar to daje jej do picia herbatkę "na suchy nosek". Nosek smaruje kremem Vitella Nose i na noc na pościel zakraplam olejek Olbas żeby sie jej łatwiej oddychało. Oczywiście dużo wody(soli morskiej,fizjologicznej) do noska i często go trzeba czyścić. Zwykle na trzeci dzień już mijaA czasem udaje się nie dopuścić do rozwinięcia. Pozdrawiam i mam nadzieje ze moje sposoby się przydadzą Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: sposoby na katar 22.01.09, 20:22 Woda morska do nosa, duuuużo mokrych ręczników na kaloryfery (żeby mieć wilgotność na poziomie chociaż 50%), podnoszę materac od strony głowy, dużo picia w dzień. Młody miał w życiu trzy razy katar. Za kazdym razem tylko jedna noc gorzej przespana. Aha, i jeśli nic więcej mu nie dolega, to chodzimy na spacery. ----------- Platek, Skorpek i Hans Helmut Odpowiedz Link Zgłoś
mama_julki_2606 Re: sposoby na katar 22.01.09, 20:25 Moja wczoraj obudziła się z okropnym katarem a dziś już nosek czyściutki Psikałam sprayem, potem krople Nasivin, dużo picia, na noc mokry ręcznik na kaloryfer i podniesiony troszkę materac od strony główki. Często czyściłam nosek i na szczęście przeszło Odpowiedz Link Zgłoś
mama.czarka Re: sposoby na katar 22.01.09, 21:32 w początkowej fazie katarku - pokrojona cebula pod łóżeczko do noska spray euphorbium, woda morska, do buźki wapno, cebion Odpowiedz Link Zgłoś