beetek 29.01.09, 14:47 podajecie swoim pociechom probiotyki??? ktoś mi kiedyś powiedział że powinno się podawać , ale wszystkim dzieciom??? czy tylko np przy kuracjach antybiotykowych??? jak jest u was?? dziękuję za odp pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tscina Re: probiotyki 29.01.09, 15:23 ja podawałam przy biegunce bodajże lacid 1 opakowanie na dwóch skoro nie ma problemów brzuszkowych to nie czuje takiej potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
synekmamusi Re: probiotyki 29.01.09, 15:26 zgadzam się całkowicie z moja przedmówczynia, probiotyki podaje sie tylko w razie konkretnych wskazań np.przy biegunce-nie faszerujmy zdrowych dzieci lekami gdy nie ma potrzeby!! Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: probiotyki 29.01.09, 21:10 Probiotyki z całą pewnością nie szkodzą, a mogą bardzo pomóc. To nie są typowe leki. Odpowiedz Link Zgłoś
malalejdi Re: probiotyki 29.01.09, 15:27 Witaj mój mały zaczął piąty miesiąc od 4 miesięcy podaje mu probiotyk Lacidofil. Poleciła nam go nasza Pani Doktor. Podaje małemu co dwa, trzy dni.Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
naszaheidi Re: probiotyki 29.01.09, 22:05 Od 6 m-ca ciazy bralam dicoflor 60,jak urodzila sie corka brala od urodzenia dicoflor 30 i tak przez 5 m-cy. jest to uznawane jako profilaktyka zapobiegania alergii w rodz. obciazonych wywiadem itp.U nas o dziwo jakos dziala.Mala ma o wiele mniej problemow z alergia i zdrowiem niz jej brat ur. 5 lat wczesniej gdy nie znano jeszcze takiej profilaktyki. Pamietam,jak syna alergolog zasmiewala sie po pachy leczac tym kompleksy mniej slawnej alergolog,ze to bzdura a tymczasem nasza druga znana i oblatana alergolog bralam udzial w bad. tejze metody.Tamtej pierwszej nie musze mowic z jakim lomotem szczeka opadla..Po ur.corki dopiero opublikowana to publicznie,no ja w to wierze... Odpowiedz Link Zgłoś
kaamea Re: probiotyki 30.01.09, 09:52 Ja podawalam po rotawirusie krople Bio gaia przez 2 miesiace, kupki szybko się unormowały i mały bardzo szybko wrocil do zdrowia. Bio gaia to nie lek a probiotyk, a probiotyki nie sa lekami. Podaje link www.biogaia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
anaveronika Re: probiotyki 30.01.09, 19:07 moj mały (6 tyg) ma własne biegunke i lekarz zaleciła probiotyk. Czy wszystkie maja ten sam skład? kupiłam Lacidobaby ale moze inne sa tansze? Jakie stosowałyscie? Odpowiedz Link Zgłoś
naszaheidi Re: probiotyki 30.01.09, 19:50 One maja odobna cene z tym ze dicoflor jest najnowszy na rynku.U nas: 1 kapsulka do mleka szla,teraz jak trzena to do kaszy Odpowiedz Link Zgłoś