Dodaj do ulubionych

goraczka-POMOZCIE!

27.11.03, 07:50
moja 7-miec coreczka Helenka od wczoraj goraczkuje. Wieczorem miala 39
stopni, noc przespala calkiem dobrze, potem rano znowu goraczka, w dzien
bylo ok jest troche osowiala, ale je bardzo ladnie i troche sie bawi.
Wyglada na chora, dzis wieczorem znowy 40 stopni. Poza tym zadnych innych
objawow. Lekarz powiedzial ze moze wirus. Prosimy doswiadczone mamy o rade,
pojutrze lecimy na tydzien na wakacje!!!! Podejrzewam zabki (ale chyba za
wysoka goraczka), albo 3-dniowka albo wirus. POMOCY!
Monika&Lenka
Obserwuj wątek
    • alinaw1 Re: goraczka-POMOZCIE! 27.11.03, 09:12
      Mój Staś był przy tym rozpalony. Nie piszesz, czy podajesz mu coś, jak karmisz?
      Gdy synek był w tym wieku (teraz ma 2 latka), stosowałam letnie okłady (przy
      zimnych wrzeszczał) z dodatkiem octu na czoło, nóżki i brzuch. Non stop był
      przy cycusiu ( do ósmego miesiąca nie znał innego pożywienia). Po kilku dniach
      minęło. Zależy gdzie jedziesz na wakacje. My też mieliśmy problem, zawsze przed
      wyjazdem coś było nie tak, ale w morskim klimacie Staś nabierał sił. Ostatni
      raz denerwowałm się w samolocie, bo był marudny, pojękiwał i był cały spocony,
      gorący. Wyglądało na gorączkę. Oświeciło mnie jednak i poprosiłam o obniżenie
      temperatury na pokładzie. Po wylądowani kichał, ale po całym dniu nad morzem -
      wszystko przeszło jak ręką odjął. Jeszcze dodam, że leczę siebie i syna tylko
      naturalnie, nie znamy antybiotyków, ani nawet lekarstw syntetycznych. Trzymam
      kciuki! Alina
      • milewicz1 Re: goraczka-POMOZCIE! 28.11.03, 06:42
        Dzieki Alinko za odp. W koncu wyladowalismu na pogotowiu - Helenka ma
        zapalenie ucha (mieszkamy w wietrznym miescie). Niestety dostala antybiotyk,
        nacierpiala sie strasznie. Wczoraj o 4 nad ranem miala juz bardzo wysoka
        goraczke, w szpitalu 41 stopni. Teraz czuje sie juz znacznie lepiej, a ja
        przesunelam wyjazd o 48 godzin. Masz moze jakies rady odnosnie lotu samolotem
        z takim maluszkiem? Caly czas karmie ja piersia, ale inne pokarmy tez
        wprowadzilam.

Pozdrawiam!
        • chalsia Re: goraczka-POMOZCIE! 28.11.03, 08:47
          Kobitko, zastanów się co Ty chcesz zrobić. Dziecko w 5 dobie (chyba) choroby, w
          trzeciej dobie brania antybiotyku, z gorączką chcesz brać na wakacje ????!!!! I
          w dodatku LATAĆ SAMOLOTEM z dzieckiem, które ma ZAPALENIE UCHA ???!!!
          A zapytałaś się lekarza, czy on nie widzi przeciwwskazań (zwłaszcza co do
          latania)????
          Czy Ty w ogóle wiesz jak to boli przy zatkanym uchu ladowanie i latanie??

Ja to się dziwię jednak - rozumiem - wakacje - wielka i oczekiwana sprawa, ale
          narażać swoje własne dziecko na ryzyko pogorszenia stanu zdrowia i ból po to by
          spełnić swoje zachcianki??? A jak Ty bys się czuła, jak by ktoś przy złym
          samopoczuciu Twoim, bez Twojej zgody targał Cię gdzieś.

Pozdrawiam,
          Chalsia
          • milewicz1 Re: goraczka-POMOZCIE! 29.11.03, 00:53
            wyobraz sobie Chalsiu droga, ze pytalam sie lekarza o przeciwskazaniasmile
            dzieki za mile slowa i tez pozdrawiam

Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka