aneta7791 29.03.09, 15:33 Mam pytanie czy ktoś podawał ten antybiotyk dziecku?Jest okropny w smaku,sama próbowałam.Już nie mam pomysłu jak mu te lekarstwo podać.Próbowałam z piciem odpada,nie łatwo jest go oszukać.Poradźcie prosze!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luisa111 Re: ZINNAT 29.03.09, 15:50 Nigdy nie udawalo mi sie podac calej dawki naraz,mala natychmiast zwracala.Rozdzielalam na mniejsze i podawalam z sokiem malinowym nawet nierozcienczonym. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: ZINNAT 29.03.09, 21:21 to mój obecnie 5latek zawsze połyka bez problemu. Podaję w dozowniku a'la strzykawka i daję dużo wody do popicia. Ale mój syn to pewnie wyjątek, bo on każde świńswo połknie jeśli nie leżało koło warzyw Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: ZINNAT 30.03.09, 12:50 moje też tak mają. Połkną każde świństwo, eurespal, zinnat, klacid. Co jedno to gorsze. Ale warzywa to dopiero trucizna... niektórzy podaja z serkiem ale chyba lepiej dać do zagryzienia coś słodkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ml Re: ZINNAT 30.03.09, 18:45 Ja mojej córce podawałam w kubusiu bo inaczej zwracała a kubuś słodki i ten smak mył niewyczuwalny Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaga Re: ZINNAT 30.03.09, 23:04 Córka miała zapisany dwa razy i ani razu nie udało mi się podać jej całej dawki bez wymiotów. Ponieważ jest to działanie niepożądane lekarka zmieniała antybiotyk i Tobie proponuję to samo. W kartotece już mamy zaznaczone, że ten lek odpada i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta7791 Re: ZINNAT 31.03.09, 10:40 Dzięki za rady.Synkowi jednak daje bezpośrednio ze stkrzykawki,całe szczęście że jest to nieduża dawka 2,7ml.Jak na pierwszy antybiotyk to i tak chyba jest dobrze z połykaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
meg.123 Re: ZINNAT 31.03.09, 13:31 Na forum "obok" małe dziecko jest ten sam temat, dziewczyny proponują z sokiem malinowym 1:1 podobno pomaga ja proponuję zmianę antybiotyku Odpowiedz Link Zgłoś
ibla Re: ZINNAT 31.03.09, 14:33 a ja polecam tabletki najpierw była zawiesina po której syn wymiotował, wiec lekarz zmienił nam na tabletki, które to już syn łykał bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
kerry_weaver Re: ZINNAT 31.03.09, 15:30 a nam lekarka poleciła rozcieńczać w zimnym mleku czekoladowym - i kiedy tak zrobiłam, wymioty więcej się nie pojawiły. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta7791 Re: ZINNAT 31.03.09, 16:20 Kuba ani razu nie zwrócił antybiotyku,tylko nie chce brać co jest zrozumiałe na okropny smak.Z sokim malinowym też próbowałm,musiałam podać na dwa razy co go bardziej złościło.Synek w kwietniu skończy 2 latka,więc tabletki odpadają. Odpowiedz Link Zgłoś
izawojcik1 Re: ZINNAT 01.04.09, 19:43 Na Tomka zadzialal idealnie niewychowawczy "system motywacyjny" w postaci polozonej obok czekoladki, zelka, czy tam czegos innego. Wtedy raczej nie dostawal slodyczy i na taki widok wiele niecheci odchodzilo w niepamiec. Najpierw mu wyltumaczylam, ze chory, ze to lekarstwo pomoze mu wyzdrowiec , bedzie mogl wyjsc na dwor, wiem, ze niedobre ale to tylko dwa razy dziennie, a tutaj nagroda za dzielnosc..... U nas zadzialalo idealnie. No moze nie do konca, bo po skonczonej kuracji dopominal sie jeszcze o leki zeby dostac nagrode. Teraz ma 4,5 roku i Zinnat lyka bez popijania, podobnie jak Klacid i inne swinstwa. Iza Wójcik Odpowiedz Link Zgłoś