mieszko02 02.01.04, 21:17 Mam pytanie dotyczące higieny intymnej dziewczynek. Czy podczas mycia pupy córeczek myjecie także ciałko pomiędzy wargami sromowymi? Spotkałam się ze sprzecznymi opiniami i stąd to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alva2 Re: pyt. do mam dziewczynek 02.01.04, 21:23 NIE z wielu źródeł wiem, że nie wolno. Pupcia ma być myta tylko z zewnątrz. nie wolno rozchylać i myć wewnątrz. moja córa ma pół roku i to się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: pyt. do mam dziewczynek 02.01.04, 21:38 dziękuję za szybką odpowiedź. Tak też myslałam, ale ostatnio połozna, która nas odwiedziła powiedziała żeby w kąpieli dokładnie wymyć pomiędzy wargami, bo małej nazbierała się wydzielinka... Odpowiedz Link Zgłoś
alva2 Re: pyt. do mam dziewczynek 03.01.04, 09:12 jeżeli jest jej naprawdę dużo to możesz DELIKATNIE przetrzeć mokrym wacikiem, ale tylko wodą i bardzo mokrym żeby małej nie zatrzeć.ale bez przesady, nie każda położna wie co mówi i nie każda mówi, co wie Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: pyt. do mam dziewczynek 03.01.04, 10:36 Oczywiście że myję, jak zrobi kupkę. Przecież tam jest bardzo ubrudzone kupką, nie wyobrażam sobie tego tam zostawić. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakm1 Re: pyt. do mam dziewczynek 04.01.04, 19:01 J też myję. Czasami jak mała zropi kupkę to tam jej pełno i niby co? miałabym to zostawić? Ale pododbno są rózne szkoły. Pozdrawiam Kasia i 14 miesieczna Asia Odpowiedz Link Zgłoś
alva2 Re: pyt. do mam dziewczynek 04.01.04, 21:51 Dziewczyny myślałam, że mówimy o codziennej higienie, przeciż jest oczywiste,że jak są jeszcze rzadkie kupki i i tam sie dostaną to to trzeba wymyć. ale tez nie mydłem Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenaszy Re: pyt. do mam dziewczynek 06.01.04, 10:16 Miałem ten sam problem - w szpitalu położna powiedziła mi, że nie wolno myć. Zastosowałam się do jej rady, a następnie trafiłam o lekarki (szefowej oddziału pediarycznego w jednej z większych przychodni prywatnych w Warszawie). Pani doktor bardzo się na mnie oburzyła i w ogóle nie chciała mi wierzyć, ze tak mnie poistruowano w szpitalu. Usłyszałam, że dziecko to taki sam człowiek jak ja, etc... Wzięła mokry wacik i w mojej obecności wymyła moją córkę. Polecam mycie! Ale jak widać zawsze są dwie szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś