betty69 22.12.09, 10:18 Pierzesz dodatkowo poduszke i kolde dziecka mimo ze masz pokrowce antyroztoczowe z Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oliwia244 Re: Roztocza do Kruffy 22.12.09, 11:06 jak sprawdzić czy dziecko jest na roztocza uczulone ????? Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Roztocza do Kruffy 22.12.09, 11:14 wytrzyj przy dziecku z kurzu zakurzone ksiązki. Albo zrób testy skórne. Odpowiedz Link Zgłoś
betty69 Re: Roztocza do Kruffy 22.12.09, 11:15 u nas syn od wrzesnia zaczal spac z otwarta buzia, w nocy nos mial zapchany. co prawda wczesniej nam wyszlo w testach z krwi 1 klasa czyli niskie ale w tym roku sie nasililo Odpowiedz Link Zgłoś
betty69 Re: Roztocza do Kruffy 22.12.09, 11:23 0/1 klasa -bardzo niskie mialo byc Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Roztocza do Kruffy 23.12.09, 10:32 Nie piorę, bo przez te pokrowce nic nie przenika - wiem to z doświadczenia Piasek, kurz zatrzymują się na nich. Wody również nie przepuszczają. Roztocza są głównie w łóżku, więc najprostszym sposobem jest wymrożenie materaca i pościeli. Testy nie zawsze pokazują uczulenie. Moje dziecko jest na bank uczulone na roztocza i to silnie, a w testach skórnych wyszło uczulenie "mizerne" Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
paniusia-2 Re: Roztocza do Kruffy 23.12.09, 18:35 Miesiąc temu zrobiałm mojemu synowi testy alergiczne wziewne i pokarmowe, wyszło mu spore na roztocza, pleś- grzyby, trawy i zboża, a z pokarmówki białko zwierzęce i białko jajka, wymianiłam w tej chwili łóżko na drewniane - można łatwo przetrzeć na mokro szmatką, poza tym kupiłam specjalny materac dla alergików ( nie te które mają tylko prany wierzch tylko w środku ma innaczej zbudowany wkałd)- szukałam chyba w 5 sklepach i tylko jeden mi pokazał taki - gdzie było napisane wskazany dla alergików, poza tym nie mam dywanów, firanek i maskotek, odkurzam odkurzaczem z filtrem wodnym i filtrem hepa, mały i tak ma katar, ale nie już taki jak przed miesiacem, poza tym podaję mu codziennie xyzal, rhinocort - 2 razy dziennie i jakoś do przodu, choć cały czas szukam przyczyny tego kataru - nie zwalam winy tylko na roztocza pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkawawa Re: Roztocza do Kruffy 11.01.10, 11:53 mam to samo pytanie. jesteśmy na etapie zamawiania pokrowców antyroztoczowych i zastanawiam się czy dziecko mi się nie będzie pod tym pocić? skoro nic nie przepuszcza...? a pocenie u nas jest baaardzo niewskazane bo dziecko ma silne AZS i jak tylko się spoci to się od razu drapie do krwi. Kruffa? Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Roztocza do Kruffy 11.01.10, 17:05 Nie mamy z tym żadnych problemów. Syn też ma taką pościel, a jest z tych pocących się. Organizm się przyzwyczaja, tyle że wszysycy śpimy pod cienkim kołdrami, a syn ma zamiast kołdry, włożony gruby koc. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
betty69 Re: Roztocza do Kruffy 29.12.09, 15:46 Mam pytanie czy jesli mam pokrowce na podusi i kolderce, wczesniej mialam tylko na materacach to czy jest mozliwe zeby dziecko sie przegrzewalo od tego skoro nie przepuszcza nic ten material? Odpowiedz Link Zgłoś
cudownamartynka Re: Roztocza do Kruffy 18.01.10, 18:24 Witam, Moja kochana siostrzenica ma bardzo silne AZS i chciałabym jej sprawić taki pokrowiec na materac. Czy możecie podać link do sklepu, w którym kupowałyście i macie już sprawdzone te towary? WIELKIE DZIĘKI Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkawawa Re: Roztocza do Kruffy 19.01.10, 11:03 wpisz w Google - pokrowce argo łódź Odpowiedz Link Zgłoś