mamaantosi 08.01.10, 19:33 Czy ktos z Was słyszał o tych ubraniach i używa może , prosze o opinie . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glicynia Re: Dermasilk 08.01.10, 21:58 Miałam, a właściwie mam półśpiochy, ale nie zakładam już dziecku. Poleciła mi je znajoma, która była nimi zachwycona - podobno u niej się sprawdzały. U nas nie pomogły. Miałam wręcz wrażenie, że dodatkowo podrażniały. Wróciłam do jasnej bawełny. Musiałabyś sprawdzić, jak reaguje Twoje dziecko (można kupić taką opaskę - jest najtańsza - i zakładać dziecku na rękę czy nogę). Odpowiedz Link Zgłoś
ciri1971 Re: Dermasilk 09.01.10, 15:34 Ja kupiłam synowi najpierw opaski- właśnie celem przetestowania i u niego sprawdziły się bardzo dobrze. Zakładał na noc i czasem w ciągu dnia do szkoły i świąd był znacznie mniejszy. 2 tyg.temu kupiłam legginsy( on się już łapie na asortyment dla dorosłych), bo u niego największy problem jest z azs na nogach. Szczerze powiem, że dla mnie dermasilk to objawienie, drapanie jest sporadyczne a skóra ładniejsza, szczególnie po nocy, kiedy w ogóle się nie drapie. Wydaje mi się, że kupno opaski na próbę jest dobrym pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkawawa Re: Dermasilk 11.01.10, 11:27 Dermasilk nie kupiłam, mimo iż polecało mi je dwóch dobrych alergologów. Mimo, iż skóra dziecka była w stanie tragicznym i jego psychika również, bo drapał się 24 godziny na dobę, nie spał w nocy. Zaufałam intuicji i zbadałam pasożyty. Wyszły owsiki, przeleczyliśmy i objawy skórne ustąpiły, również świąd. No po prostu stał się cud! Gdybym nie wyleczyła owsików to alergolog dalej wmawiałby mi AZS i alergię, a ja byłabym lżejsza o jakieś 600 zł bo lekarz zalecił mi kupić minimum dwa komplety bielizny Dermasilk (po ok. 260 zł). Kiedyś, jak miał skórę w fatalnym stanie usłyszałam od dermatologa takie oto zalecenia które u nas się sprawdzały: 1. ubranka tylko z bawełny 100% w białych lub jasnych kolorach (barwniki uczulają) 2. prać w Jelpie lub płatkach mydlanych (wsypywać o połowę mniej proszku niż zalecają na opakowaniu) i zawsze włączać dodatkowe płukanie 3. prasować wszystko i zakładać na lewą stronę, żeby szwy nie drażniły ciała, zwłaszcza na noc piżamki. Efekt bardzo podobny do Dermasilk a koszt żaden Odpowiedz Link Zgłoś
mojaolka Re: Dermasilk 12.09.16, 20:04 dermasilk i nie tylko w sklepie dla alergika www.alsos.pl/k/205/odziez-dermasilk-dzieci Odpowiedz Link Zgłoś